Top 6 Filem Selain Black Widow Yang Pernah Dibintangi Oleh Scarlet Johansson );

Type to search

Adamedia Infotainmen Movie Preview

Top 6 Filem Selain Black Widow Yang Pernah Dibintangi Oleh Scarlet Johansson

Share
black widow

Walaupun anda mengenali pelakon ini dengan watak wira Black Widow dari The Avengers, sebenarnya Scarlett Johansson pernah melakonkan pelbagai rangkaian emosi yang mengagumkan.

Berikut adalah beberapa tontonan penting sekiranya anda peminat calon pilihan Oscar ini.

Black Widow

black widow

Filem Black Widow yang telah lama tertunda dan sangat dinanti-nantikan selama setahun akhirnya ditayangkan di pawagam dan Disney + dengan Akses Perdana pada hari ini, 9 Julai. Malangnya, masih belum tersedia untuk Malaysia.

Ini mengakhiri kisah Avengers, dan berlaku setelah peristiwa di Captain America: Civil War dan sebelum Avengers: Infinity War. Filem ini akan menyaksikan Natasha Romanoff aka Black Widow menghadapi masa lalunya yang gelap dan mungkin juga memberi kita gambaran tentang bagaimana dia menjadi perisik yang sangat mahir.

Marriage Story (2019)

black widow

Anda mungkin pernah menonton adegan hebat dan menyedihkan antara Nicole Barber (Johansson) dan Charlie Barber (Adam Driver) yang popular di internet beberapa tahun lepas sehingga terjadinya memes.

Dialog yang penuh emosi didorong oleh perceraian mereka, cukup membuatkan anda untuk menonton filem yang diarahkan oleh Noah Baumbach.

Oleh disebabkan watak inilah, Scarlett Johansson mendapat pelbagai pencalonan, termasuk Oscar untuk Pelakon Wanita Terbaik Johansson. 

Jojo Rabbit (2019)

black widow

Jojo Rabbit adalah drama komedi yang diarahkan oleh Taika Watiti yang lucu, yang juga membintangi filem itu sebagai Adolf Hitler – tetapi hanya sebagai manifestasi khayalan kadet Pemuda Hitler Jojo Betzler (dimainkan oleh Roman Griffin Davis). Ibu Jojo, Rosie (Johansson), bagaimanapun, melanggar undang-undang dengan menyembunyikan seorang Yahudi muda di rumah itu.

Filem ini akan membuat anda mengeluarkan air mata, sama ada anda ketawa atau menangis.

Her (2013)

black widow

Sepanjang anda tonton cerita “Her” ini, pasti anda akan tertanya-tanya “takde pun Scarlett Johansson?”. Hal ini kerana watak ‘Samantha’ itu telah disuarakan oleh Johansson.

Filem ini mengisahkan seorang penulis,Theodore (Joaquin Phoenix) yang jatuh cinta dengan sistem operasi baru yang membuatkan dia bertemu dengan “Samantha” (suara Scarlett Johansson), merupakan sebuah program komputer yang menunjukkan keperibadiannya yang ceria hanya dengan melalui suara.

The Nanny Diaries (2017)

black widow

The Nanny Diaries merupakan filem adaptasi novel Emma McLaughlin yang menceritakan kisah seorang graduan kolej bernama Annie “Nanny” Braddock (Johansson) yang di salah anggap sebagai pengasuh. Lalu, dia perlu menjaga anak dari keluarga yang hidup dengan kekayaan di New York.

Diarahkan oleh Shari Springer Berman dan Robert Pulcini, filem yang menyeronokkan tetapi penuh emosi ini sesuai ditonton pada malam hujung minggu selepas anda penat bekerja.

Fakta menarik: Komedi romantis itu juga dibintangi oleh Chris “Captain America” ​​Chris sebagai Braddock.

Girl with a Pearl Earring (2003)

black widow

Karya Girl with a Pearl Earring mengetengahkan kisah pelukis Johannes Vermeer yang dilakonkan oleh Colin Firth dan pembantu muda Griet oleh Scarlett Johansson.

Semasa bekerja sebagai pembantu rumah pelukis Johannes Vermeer, Griet semakin dekat dengannya. Kemudian, dia menjadi wajah karya seni Johannes yang paling produktif di mana dia berpose dengan anting-anting mutiara.

Salah satu perkara yang menghidupkan filem ini adalah dengan kehadiran Johansson yang menjadikan ketegangan antara kedua watak begitu menarik.

Lost in Translation (2003)

black widow

Filem yang ditulis dan diarahkan oleh Sofia Coppola mengisahkan Bob Harris (Bill Murray) dan pasangan pengantin baru, Charlotte (Scarlett Johansson), bertemu di Tokyo. Bob ke Jepun bagi melakukan penggambaran iklan wiski Charlotte menemani suaminya sebagai jurugambar selebriti.

Sebagai orang asing di negara orang, kedua-duanya mencari jalan keluar, gangguan dan pemahaman di tengah-tengah cahaya Tokyo.

Tags:

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!