Netflix Bakal 'Available' Dalam Ultra Box Astro );

Type to search

Adamedia Isu Best

Netflix Bakal ‘Available’ Dalam Ultra Box Astro

Share
netflix

Astro dan Netflix semalam mengumumkan telah memeterai penjanjian strategik yang akan membawakan perkhidmatan penstriman terkenal Netflix ke platform Astro, sekaligus bakal memberikan pengalaman hiburan yang luar biasa kepada para pelanggan Astro.

Pelanggan Astro bakal menikmati akses untuk menonton Netflix menerusi kotak Ultra, sejurus selepas kerjasama tersebut dilancarkan dan menerusi Kotak Ulti dalam tempoh masa beberapa bulan akan datang.

Ini merupakan antara ciri-ciri kefungsian terbaharu yang diperkenalkan bagi mengintegrasikan perkhidmatan penstriman global di platform Astro.

Menerusi kerjasama ini, pelanggan Astro dan Netflix di Malaysia kini boleh menguruskan akses pembayaran yuran langganan Astro dan Netflix mereka dengan lebih mudah dalam satu bil yang sama, dengan nilai tambah yang lebih baik.

Tapi, saya sudah mempunyai akaun Netflix

Tahniah! Begitu juga dengan penulis.

Menurut kenyataan Astro, perkongsian Astro dan Netflix akan memberikan kemudahan yang lebih besar dengan mengadakan Netflix dengan langganan Astro mereka, memberikan akses mudah untuk pembayaran dalam satu bil dan mereka mengatakan pada ‘nilai terbaik’ juga.

Perkara yang baik ialah Netflix tidak mengikat anda dengan sebarang kontrak dan jika anda melanggan Astro, anda boleh dengan mudah membatalkan keahlian Netflix anda untuk mendapatkan perjanjian yang lebih baik melalui Astro dan juga untuk kemudahan.

Baca Lain: Pelanggan Astro Kini Boleh Strim Disney+ Hotstar, Tawaran Lebih 800 Filem

Berapa harga tambahan?

Memetik laporan TRP, mereka sedang dalam persiapan untuk pelancaran pada bulan-bulan mendatang dan hingga saat itu, belum ada maklumat mengenai harga yang dibuat.

Malah pesanan Whatsapp pantas yang meminta pegawai perkhidmatan pelanggan mereka dijawab dengan “Maaf, saya tidak mempunyai maklumat mengenai hal itu. Sekiranya dilancarkan, kami akan memberitahu anda kemudian. Terima kasih”

netflix

Henry Tan, Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Astro berkata, “Kerjasama yang termeterai dengan Netflix mengukuhkan lagi kedudukan Astro sebagai destinasi hiburan No.1 bagi rakyat Malaysia dengan menawarkan perkhidmatan penstriman terbaik di samping pelbagai kandungan hebat seperti naskhah ‘originals’, program ‘signatures’, tayangan acara sukan secara langsung dan filem blockbuster tempatan untuk dinikmati. Pengumuman ini diharap dapat meningkatkan lagi prestasi Astro di dalam kepimpinan pasaran serantau dalam memberikan pengalaman hiburan terbaik kepada rakyat Malaysia.“

Tony Zameczkowski, Naib Presiden Pembangunan Perniagaan APAC, Netflix berkata, “Rangkuman program menarik daripada koleksi filem Hollywood seperti Army of the Dead, La Casa de Papel dari Sepanyol, Lupin dari Perancis, dan K-drama seperti Vincenzo, kami percaya bahawa kisah-kisah terhebat seperti ini boleh datang dari mana sahaja dan turut diminati oleh audiens seluruh dunia. Saya amat berbesar hati dengan pakatan strategik yang terjalin dengan Astro kerana kerjasama tersebut membolehkan kami membawa kandungan hiburan bertaraf dunia di pelbagai peranti pintar pilihan untuk dinikmati oleh rakyat Malaysia.”

Dapatkan maklumat lanjut dan info mengenai pendaftaran di https://astro.com.my/Netflix

Tags:
Farhana Syahirah

Gemar berkongsi cerita, hidden knowledge, dan sisi menarik kepada pembaca.

  • 1

You Might also Like

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!