Crab Rangoon Viral? Nak Tahu Sedap Atau Tak Kenalah Cuba );

Type to search

Adamedia Lifestyle Makan

[Gambar]Crab Rangoon Viral? Nak Tahu Sedap Atau Tak Kenalah Cuba

Share

Sekarang ni sedang tular di mana-mana laman sosial terutama di TikTok tentang Crab Rangoon!!

Ramai orang sudah cuba dan mereka sendiri beri reaksi yang positif. Jadi kita yang belum tak akan nak telan air liur saja kan? 

Jom lihat resepi dan cara-cara nak buat Crab Rangoon:

Bahan-bahan:

Crab
Surimi Porcessed Fish or Crab Sticks
  • Crabstick
  • Cream cheese
  • Daun Bawang
  • Bawang putih
  • Minyak Bijan
  • Sedikit garam
  • Kulit wantan
Kulit Wantan/ @Online Pasar

Cara-cara nak masak:

  • Pertama sekali anda mestilah potong bawang putih, daun bawang dan leraikan isi ketam sampai jadi halus
  • Masukkan bahan yang sudah dilerai halus tadi ke dalam dan gaulkan bersama cream cheese (tidak kisah jenama apa pun) dan sedikit minyak bijan
Kredit: @_foddbabe
  • Masukkan sedikit garam.
  • Gaulkan bahan-bahan tadi sampai jadi sebati dan kemudian letakkan bahan tadi ke atas kulit wantan. 
  • Bentukkan sampai jadi macam bentuk dumpling. 
  • Goreng sehingga kulit wantan menjadi keemasan.
Kredit: @matthewinthekitchen

Bila anda dah siap goreng hidangkan bersama dengan sos cili atau mayonis ikut selera masing-masing. Rasa dia memang sangat sedap dan berlemak tetapi jika kurang minat dengan cream cheese anda boleh kurangkan cheese dalam bahan-bahan tadi. 

Makanan ni sesuai dihidangkan waktu tea time atau supper dan hidangkan sekali dengan kopi panas atau teh memang terangkat. 

Anda boleh cara nak goreng dan masak di TikTok @_foodbabe.

Sumber: Sirap Limau

Baca juga: 5 Kebaikan “Lion Cut” Kucing Yang Anda Kena Tahu

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!