Ini Sebab Kenapa Pentingnya Belajar Ilmu CPR Jika Berlaku Kecemasan );

Type to search

Adamedia Infotainmen

Ini Sebab Kenapa Pentingnya Belajar Ilmu CPR Jika Berlaku Kecemasan

Share
ilmu

Zaman sekarang memang sangat penting untuk kita belajar ilmu pertolongan cemas (CPR). Kita mungkin dapat membantu menyelamatkan mereka sebelum rawatan lebih lanjut diberikan. 

Jadi apa itu pertolongan cemas? Pertolongan cemas bermaksud sokongan awal yang diberikan kepada mereka yang memerlukan pada waktu pertengahan (antara) kecemasan perubatan.

cemas

Selalunya kita akan lakukan sebelum rawatan dari pakar dilakukan seperti rawat luka kecil, gigitan serangga dan yang paling penting adalah Cardio-Pulmonary Resuscitation atau CPR. 

Tapi perlu diingatkan bahawa CPR ada caranya yang betul, kerana kalau salah boleh menyebabkan perkara yang kita sendiri tidak ingini. Anda boleh baca di doktoroncall.com untuk maklumat lanjut. 

Rawatan CPR

Penting ke kita kena belajar ilmu rawatan cemas ni? Jawapannya ya sebab kita sedikit sebanyak mampu membantu mangsa untuk terus hidup sebelum dapatkan rawatan lebih baik. 

Mungkin ianya terjadi pada orang yang kita kenal dan ambil masa untuk ambulan datang tolong jadi kita cuba sedikit sebanyak bantu mereka dengan apa yang kita belajar.

Sebab itulah pentingnya untuk kita didik anak-anak kita untuk belajar dan ambil tahu pasal perkara ini. 

Jadi lepas ni jangan ambil mudah perkara ini kerana kita tak tahu apa yang akan terjadi pada kita ataupun orang sekeliling kita.

BACA JUGA: 4 K-Drama Saeguk Hits 2021 Yang Wajib Korang Tengok!

[Sumber: Hello Doktor]

Ada cerita yang menarik untuk kongsikan kepada pembaca? Jom hantarkan artikel korang pada kami. Untuk ketahui syarat-syarat penghantaran, korang boleh klik di sini.

hantar artikel
Tags:

You Might also Like

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!