4 Resort Di Desaru Sesuai Untuk Percutian Keluarga & 'Honeymoon' );

Type to search

Backpackerz Stay In

4 Resort Di Desaru Sesuai Untuk Percutian Keluarga & ‘Honeymoon’

Share
Resort

Terdapat beberapa sebab mengapa sesetengah warga kota lebih suka percutian hujung minggu mereka dengan mengunjungi Desaru. 

Ini cara terbaik mereka untuk melarikan diri dari kesibukan bandar. Sama ada anda merancang percutian keluarga yang menyeronokkan atau percutian romantik, terdapat variasi pilihan penginapan di luar sana untuk anda bermalam.


BACA JUGA: Terokai 5 Tempat Menarik Di Johor Wajib Korang Singgah


Resort
Gambar: Google/booking.com

Tunamaya Beach & Spa Resort – Desaru Coast

Tunamaya Beach & Spa Resort terletak di pinggir Pantai Desaru dan memenuhi keperluan semua orang.

Disebabkan ia hanya beberapa langkah dari pantai, anda boleh merasai angin sejuk sebaik sahaja anda melangkah keluar ke balkoni bilik anda. 

Resort ini menawarkan pelbagai jenis bilik, daripada bilik keluarga standard hingga suite junior.

Manjakan diri anda dengan pergi ke spa selepas berenang yang menyegarkan di kolam renang atau menaiki gelongsor di taman permainan kanak-kanak. 

Anda boleh menyertai pengembaraan bertali tinggi di resort, termasuk berjalan di atas jambatan gantung melalui pokok, atau anda juga boleh bermain jet ski, paragliding dan aktiviti lain.

Resort
Gambar: Google/booking.com

Amansari Hotel

Anda boleh pergi ke Taman Desaru Utama untuk bermalam di Amansari Hotel Desaru. Setiap bilik bersaiz sempurna untuk pasangan dan keluarga dan dilengkapi dengan kemudahan moden dengan selesa. 

Jika anda terlupa membawa berus gigi, hotel ini berdekatan dengan SKS City Mall.

Selain daripada 10 minit perjalanan dengan teksi ke kawasan pantai, Desaru Fruit Farm juga terletak berhampiran, di mana anda boleh merasai buah-buahan tropika dan menikmati perjalanan ATV yang mendebarkan.

Resort
Gambar: Google/Booking.com

Lotus Desaru Beach Resort & Spa

Jika anda ingin menghabiskan percutian pantai yang santai di Desaru, anda harus menginap di Lotus Desaru Beach Resort & Spa. 

Resort ini sangat dekat dengan pantai dan menawarkan pelbagai bilik untuk menampung saiz kumpulan yang berbeza, dari satu bilik hingga empat bilik tidur. 

Bola tampar pantai, permainan tradisional dan membina istana pasir ialah aktiviti rekreasi yang popular untuk keluarga di sini.

Resort
Gambar: Google/Booking.com

Sand & Sandals Desaru Beach Resort & Spa

Anda hanya beberapa langkah sahaja dari pantai  jika anda menginap di Sand & Sandals Desaru Beach Resort & Spa. 

Resort ini adalah inapan mesra keluarga dengan kemudahan moden, dengan jenis bilik daripada pemandangan taman mewah hingga suite keluarga. 

Ia juga mempunyai bilik deluxe yang romantis dengan kolam renang peribadi untuk pasangan yang ingin menyambut ulangtahun perkahwinan, memberikan anda keselesaan serta privasi yang anda perlukan.

Bawa anak-anak dan tempah suite keluarga semasa cuti sekolah.

Mummy dan Daddy boleh tidur dengan selesa di tingkat atas dalam susun atur dupleks, manakala anak-anak mempunyai ruang mereka sendiri lengkap dengan katil peribadi bertemakan kapal.

[Sumber: HHWT]
Tags:

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!