5 Tempat Menarik Untuk Dilawati Di Jepun Verst Backpackerz );

Type to search

Backpackerz Asean Asia Tips

5 Tempat Menarik Untuk Dilawati Di Jepun

Share

Jika anda pertama kali melancung ke Jepun dan masih tiada hala tuju yang tetap, anda boleh ikuti tips ini untuk anda menikmati hari-hari anda di Jepun.

1. Tokyo

Siapa yang tidak tahu dengan Tokyo, iaitu sebuah tempat yang paling popular dan menarik untuk di lawati di Jepun. Kebanyakkan penerbangan antarabangsa akan mendarat di Tokyo jadi ini menjadi landansan anda yang pertama.

Apa yang ada di Tokyo?

Tokyo amat dikenali dengan syurga makanan, fashion dan tempat yang amat moden dan futuristik. Jadi anda boleh nikmati suasana di sini sebelum bergerak ke destiasi seterusnya.

Jepang, Perjalanan, Alam, Asia, Tanaman, Arsitektur

2. Kyoto

Jika di Tokyo penuh dengan suasana moden, di Kyoto anda boleh menikmati suasana yang penuh tradisional. Kyoto merupakan tempat yang penuh dengan rumah berkayu, kuil, taman-taman dan yang paling menjadi tumpuan ramai ialah Fushimi Inari-taisha Shinto Shrine.

Tempat ini menjadi kegilaan ramai kerana ia boleh dikatakan sebuah tempat yang romantik dengan suasananya yang damai dan penuh warna kemerahan.

Jepang, Kyoto, Kuil Kiyomizu-Dera, Asia

3. Mt. Fuji dan Hakone

Setelah penat berjalan jauh, anda boleh berehat sebentar di Hakone kerana ianya merupakan sebahagian bandar bergunung. Di situ terdapat tarikan utama bagi negara Jepun iaitu kolam air panas. Anda boleh merasakan kesegaran air panas dari gunung dan ada juga yang enyatakan ianya sesuai untuk mencantikkan kulit.

Jadi jangan lepaskan peluang anda kerana ia merupakan satu pengalaman yang menarik. Anda juga boleh menikmati suasana Mt. Fuji sambil bersenang di sana.

Gunung, Lanskap, Jepang, Alam, Adegan

4. Nara

Bukanlah tempat bagi clan Nara dalam anime Naruto tetapi Nara membawa maksud rusa begitulah dengan teampatnya.

Ia merupakan tempat yang sesuai untuk anda bersama pasangan menikmati waktu bersama.

Rusa, Dari, Nara, Margasatwa, Alam

5. Osaka

Yang terakhir sekali, anda perlu lawati Osaka kerana ia merupaka lokasi yang hidup dan paling utama ia terkenal dengan street food.

Siapa yang tak suka street food kan! Ia juga terkenal dengan pembangunan Himeji Castle abad ke-16. Jika anda ingin melihat keindahan bunga sakura datanglah pada hujung bulan Mac atau awal April.

Warisan, Jepang, Castle, Himeji, Putih

 

Kami berharap agar mereka yang ingin ke Jepun selepas redanya pandemik ini, boleh melawati tempat-tempat tersebut bagi memberi anda satu percutiaan yang bermakna.

Sumber: JapanGuide.com, Lust’TillDawn Blog

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!