MAG: Semua Juruterbang, Kru Kabin Malaysia Airlines Telah Divaksinasi );

Type to search

Airlines Backpackerz Berita

MAG: Semua Juruterbang, Kru Kabin Malaysia Airlines Telah Divaksinasi

Share
malaysia airlines

Syarikat penerbangan nasional Malaysia Airlines telah mencatatkan status vaksin 100 peratus untuk semua juruterbang dan kru kabinnya dalam daftar aktif, menurut syarikat induknya, Malaysia Aviation Group (MAG).

MAG, melalui Dasar Imunisasi COVID-19 yang dimulai pada bulan Julai 2021, telah mewajibkan semua pekerja diberi vaksin dengan vaksin COVID-19, kecuali mereka yang mempunyai alasan kesihatan dan perubatan.

BACA: Malaysia Airlines Buka Tender Jual Pesawat Airbus A380-800

Dalam satu kenyataan semalam, MAG mengatakan kumpulan itu berjaya mempercepat kadar vaksinasi pekerjanya yang berpangkalan di Malaysia, yang kini 95%.

pilot

Ketua Pegawai Eksekutif Kumpulan Kapten Izham Ismail berkata, kemajuan vaksinasi terbaru bertujuan untuk memberi jaminan dan ketenangan kepada penumpang bahawa mereka boleh memilih untuk melakukan perjalanan dengan mana-mana syarikat penerbangan di bawah MAG dengan yakin.

“Kami akan terus meningkatkan kepercayaan masyarakat terhadap perjalanan udara, merangsang pemulihan tuntutan perjalanan domestik dan antarabangsa, dan akhirnya meletakkan Malaysia sebagai destinasi selamat setelah keadaannya surut,” katanya.

[Sumber: Malaysia Airlines]
Tags:
Farhana Syahirah

Sejenis ulat buku. Gemar berkongsi cerita, hidden knowledge, dan sisi menarik kepada pembaca.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!