Tourism Malaysia Mahu Warga Singapura Ambil 'Singapoliday'

Type to search

Backpackerz Berita

Tourism Malaysia Mahu Warga Singapura Ambil ‘Singapoliday’

Share

Trending di laman page Facebook Tourism Malaysia kerana post status terbaru dari mereka hari ini.

Iklan terbaru oleh pejabat Tourism Malaysia di Singapura, yang meminta warga Singapura menjelajah Pulau Redang walaupun Malaysia kini sedang berada dalam sekatan rentas sempadan kerana pandemik COVID-19.

Tidak ketinggalan, FB page rasmi Visit Singapore juga telah memberi komen terhadap iklan tersebut:

“Thanks for the love, Tourism Malaysia. Thinking of you too—stay safe and keep well! (Written on the sandy shores of Sentosa while remembering the awesome times at Pulau Redang)”

Sebelum ini, Burger King dari Team United Kingdom pada awal bulan ini telah menyiarkan iklan yang meminta pelanggan memesan dari saingannya, McDonald’s, untuk menyokong kakitangan rantai makanan ketika UK sedang dalam kawalan pergerakan.

“Kami tidak pernah menyangka kami akan meminta anda melakukan ini, tetapi restoran yang menggunakan ribuan kakitangan sangat memerlukan sokongan anda buat masa ini.

“Jadi, jika anda ingin membantu, teruskan diri anda menikmati makanan yang enak melalui penghantaran ke rumah, bawa pulang atau memandu. Mendapatkan Whopper selalu terbaik, tetapi memesan Big Mac juga bukan perkara buruk.”

[Sumber: FB Page Tourism Malaysia]

Tags:
Farhana Syahirah

Kaki ulat buku dan digital serta suka memberi "hidden knowledge" kepada pembaca. Gemar berkongsi cerita dan sisi menarik positif yang mungkin boleh dijadikan sumber evergreen sepanjang masa.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!