Frontliner Selangor Bakal Terima Baucar Pelancongan Bernilai RM200 Verst Backpackerz );

Type to search

Backpackerz Berita

Frontliner Selangor Bakal Terima Baucar Pelancongan Bernilai RM200

Share
Baucar Frontliner Selangor

Seramai 3,000 frontliner di negeri Selangor bakal menerima baucar percutian bernilai RM200 setiap seorang tahun hadapan sumbangan kerajaan negeri.

Pemberian baucar tersebut adalah salah satu intipati kempen ‘Nak Bercuti? Pusing Selangor Dulu!’ dalam usaha merancakkan kembali industri pelancongan negeri yang terjejas akibat pandemik Covid-19.

Menteri besar Selangor, Datuk Seri Amirudin Shari berkata pemilihan petugas bagi pemberian baucar berkenaan juga akan dilakukan oleh jabatan di agensi masing-masing.

“Kita memberikan baucar berkenaan sebagai tanda penghargaan kepada petugas barisan hadapan yang bertugas secara berterusan lebih tujuh bulan lalu.

“Bagi memilih penerima yang layak, kita akan menghubungi pihak berkaitan seperti polis, tentera serta Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) untuk mendapatkan senarai individu yang layak.

Menurut Amirudin, baucar yang diberikan adalah dalam bentuk mata nilai dompet elektronik dan baucar elektronik.

Selain frontliner, 7,000 orang awam juga berpeluang untuk menikmati baucar berkenaan menerusi pembelian di Touch n’ Go E-Wallet dan Lazada bermula 8 hingga 31 Januari depan.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!