Syarikat Penerbangan Guna Personal Protection Window );

Type to search

Backpackerz Berita Isu

Syarikat Penerbangan Guna Personal Protection Window Untuk Penumpang

Share

Sudah ramai mengamalkan norma baru dengan keadaan sekarang. Memakai pelitup muka, jaga jarak dan bawa pembasmi kuman ke mana sahaja sudah menjadi perkara biasa.

Merujuk kepada situasi terkini, virus COVID-19 mula memberi keputusan yang semakin baik. Sehubungan dengan itu, ia telah melegakan ramai pihak dan masyarakat dunia.

Namun, kawalan pergerakan masih diteruskan untuk memastikan keadaan semakin baik dan terkawal. Keadaan virus yang mula pulih, kebanyakan syarikat penerbangan sudah merancang untuk beroperasi dalam masa yang sesuai.

Menurut sumber, Agensi Keselamatan Penerbangan Kesatuan Eropah (EASA) memberi alternatif baru kepada penumpang supaya dapat pelindungan sepenuhnya semasa menaiki pesawat.

Kaedah ini memberi kesan positif kepada syarikat penerbangan untuk meneruskan operasi ke serata dunia.

 

Alternatif yang dikeluarkan adalah Personal Protection Window (PPW) iaitu penghadang antara kerusi dalam pesawat. Penghadang yang dibuat daripada polikarbonat lutsinar mampu melindungi penumpang dari titisan cecair kepada penumpang lain.

PPW dikenalkan untuk membantu syarikat penerbangan menawarkan kapisiti maksimum kepada penumpang selain masih perlu mematuhi standard operating procedure (SOP).

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!