Hotel Di Singapura Tawar Insurans Kesihatan Kepada Yang Dijangkiti Covid-19 - Backpackerz );

Type to search

Backpackerz Stay In

Hotel Di Singapura Tawar Insurans Kesihatan Kepada Yang Dijangkiti Covid-19

Share

Dalam usaha untuk mengurangkan kerisauan ketika bercuti, terdapat kumpulan hotel yang bakal menawarkan insurans kesihatan kepada semua tetamu sehingga perbelanjaan mereka akan ditanggung sekiranya dijangkiti COVID-19 semasa mereka menginap.

Kumpulan hotel Shangri-La yang berpusat di Hong Kong telah melaksanakan pakej ini di empat lokasi mereka di Singapura mulai 1 Januari 2021, dan “ini adalah antara rangkaian hotel antarabangsa pertama yang dalam usaha melindungi tetamu yang hadir,” menurut syarikat itu.

Jumlah keseluruhan yang diperuntukkan untuk insurans setiap tetamu adalah sehingga SD250,000, yang berjumlah kira-kira €155,000 atau USD189,000. Ini dapat digunakan untuk menampung berbagai perbelanjaan jika terjadi penularan, dari tempat tinggal tambahan (ruang tambahan untuk mengasingkan diri) atau perbelanjaan perjalanan (jika ada penerbangan yang dijadualkan semula kerana kuarantin).

“Dalam semua perkara yang kami lakukan, kami mengutamakan perhatian kepada pelanggan, dengan kesejahteraan dan keselamatan mereka menjadi keutamaan kami,” kata CEO Wilayah Asia Tenggara & Australasia Shangri-La, Chan Kong Leong. “Mengatur kemudahan perubatan tanpa bayaran tambahan untuk tetamu kami di Singapura adalah satu lagi demonstrasi terbaik yang kami berikan kepada para tetamu,” ujarnya lanjut.

Hotel

Program vaksinasi Singapura bermula pertengahan Januari © @Lily Banse / Unsplash.com

Insurans ini akan ditambahkan secara automatik pada setiap tempahan yang dibuat melalui saluran Hotel Shangri-La untuk penginapan dari bulan Januari hingga 30 Jun 2021, asalkan mematuhi panduan perjalanan pihak berkuasa Singapura.

Sumber
Tags:
Fiq Mukri

Bermula dengan rekaan grafik sebelum memasuki dunia penulisan teknologi pengguna. Minat pada perkakasan PC, sistem permainan video, streaming, kucing, pelancongan dan NATURE HUNTING.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up
error: Content is protected !!