Jelajahi Perjalanan Epik Dengan Kereta Api Baru Di Jepun Verst Asia );

Type to search

Asia Backpackerz Insider

Jelajahi Perjalanan Epik Dengan Kereta Api Baru Di Jepun

Share

Sebuah kereta api mewah baru telah dilancarkan di Jepun yang bakal membawa pelancong bersiar-siar di Kyushu. Perjalanan penuh epik dengan lokasi pemandangan, kolam air panas, pergunungan dan tempat persinggahan pantai yang luar biasa, pulau di selatan Jepun ini terkenal kepada pencinta alam, walaupun ia mungkin dianggap sebagai destinasi terpencil.

Dikendalikan oleh JR Kyushu, ia dipanggil 36 + 3, ia fakta bahawa Kyushu adalah pulau ke-36 terbesar di dunia, serta kenyataan bahawa nombor 39 (36 + 3) disebut san-kyu, hampir sama dengan sebutan “terima kasih” dalam bahasa Inggeris.

Syarikat mengatakan bahawa ia ingin menyampaikan penghargaan kepada penumpang, sementara “3” merujuk kepada tiga emosi yang akan dirasakan penumpang ketika menaikinya iaitu inspirasi, keajaiban dan kebahagiaan. Kereta api ini anggun dan bergaya, dengan eksterior hitam dengan kemasan emas.

Sumber: Lonely Planet

The 36 + 3 mempunyai enam kereta kelas satu, dengan tempahan dalam talian diperlukan untuk menaikinya. Ia beroperasi di lima laluan warna berbeza yang ditawarkan Kyushu, termasuk dari Miyazaki ke Oita dan Beppu, di mana beberapa mata air panas terbaik di dunia dapat dijumpai, dari Fukuoka ke kota bersejarah Nagasaki.

Dua gerabak pertama boleh ditempah secara peribadi untuk makan tengah hari dan makan malam, sementara ketiga menyediakan minuman dan makanan ringan. Terdapat juga ruang santai, ruang bersama yang digunakan untuk acara. Makanan yang disajikan di dalam kereta api didatangkan dengan kepakaran Kyushu yang telah dipilih untuk mempamerkan kualiti terbaik di pulau ini.

Kereta Api 36+3

Sumber: Pinterest

Bahagian dalaman telah dirancang dengan menampakkan kemewahan dengan unsur-unsur estetika moden disamping memperlihatkan kualiti tradisional Jepun.

Kereta api pelancongan mewah 36 + 3 menggabungkan gaya tradisional Jepun dengan kemewahan moden, dan dari perspektif kesinambungan, kereta api dibina melalui bahan bersumberkan lokaliti Kyushu.

Sumber
Tags:
Fiq Mukri

Bermula dengan rekaan grafik sebelum memasuki dunia penulisan teknologi pengguna. Minat pada perkakasan PC, sistem permainan video, streaming, kucing, pelancongan dan NATURE HUNTING.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!