Kafe di Pulau Pinang Ini Kelihatan Seperti Set Filem Sci-Fi Dengan Tapak Perkhemahan Yang Disediakan Di Luar );

Type to search

Backpackerz Insider Makan-Makan

Kafe di Pulau Pinang Ini Kelihatan Seperti Set Filem Sci-Fi Dengan Tapak Perkhemahan Yang Disediakan Di Luar

Share
sci-fi

Walaupun Malaysia belum mempunyai kereta terbang, tempat-tempat lepak seperti kafe Level 2 Coffee & Food ini membolehkan kita merasai bagaimana rasanya berada dalam dunia futuristik filem sci-fi. 

Anda boleh menikmati hidangan sarapan pagi yang menyelerakan dan kopi di kafe perindustrian serba baharu ini di Butterworth, Pulau Pinang, sama ada di ruang makan dalaman bergaya futuristik atau di kawasan perkhemahan luaran.

Apabila anda memasuki kafe ini, anda akan temui suasana kontemporari dengan dinding dan bangku yang diperbuat sepenuhnya daripada konkrit kosong.


BACA JUGA: 5 Kafe Di Kepong Tampilkan Vibes ‘Aesthetics’ & Minimalis Kepada Pengunjung


sci-fi
Gambar: Google/The Smart Local

Bahagian dalamannya kelihatan dilitupi aluminium, membangkitkan suasana dinding kapal angkasa futuristik, dan lantai kelabu.

Kafe ini memberikan suasana sci-fi utama, meningkatkan ilusi bahawa anda sedang menjamu selera dalam kapsul angkasa, terutamanya apabila digabungkan dengan perabot logam dan kaca serta barangan hiasan yang minimum dan menarik seperti figura ‘Kaws’ dan biru-putih papan selaju yang digantung di dinding.

Kafe ini mempunyai ruang makan dalaman yang menarik di samping ruang makan luar yang telah dilengkapi dengan kerusi perkhemahan gaya bohemian, kotak simpanan perkhemahan sebagai meja, dan juga khemah teepee. 

sci-fi
Gambar: Google/The Smart Local
sci-fi
Gambar" Google/ The Smart Local
sci-fi
Gambar: Google/The Smart Local

Di sini, anda boleh ‘berkhemah’ dan mengambil gambar sambil menikmati menu burger, makanan Jepun dan hidangan lain di kafe.

Jika anda mula bosan dengan suasana kopi biasa anda dan inginkan perubahan suasana yang menyegarkan, anda boleh berkunjung ke kafe Level 2 Coffee & Food untuk mencuba makanan dan minuman yang enak sambil menikmat konsep kafe yang disediakan di sini.

Alamat: No 1, Butterworth Business City Centre, Jalan Raja Uda, 12300 Butterworth, Penang

Waktu Beroperasi: 10AM-10PM, setiap hari

[Sumber: The Smart Local]
Tags:

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!