London Bakal Wujudkan 'Bukit Panorama' Untuk Bawa Pengunjung Kembali Ke Pusat Bandar );

Type to search

Backpackerz Insider

London Bakal Wujudkan ‘Bukit Panorama’ Untuk Bawa Pengunjung Kembali Ke Pusat Bandar

Share

Panorama bukit sementara akan dibangunkan di London menjelang musim panas ini untuk memberi pengunjung perspektif baru mengenai tarikan di Hyde Park dan Marble Arch.

Direka oleh John Nash pada tahun 1828, Marble Arch dipindahkan ke sebelah Speaker’s Corner dari tempat asalnya di hadapan Istana Buckingham sekitar tahun 1851.

Marble Arch Hill akan menjadi struktur setinggi 25 meter yang bertujuan untuk ‘menghidupkan’ semula hubungan antara Oxford Street dan Hyde Taman, sambil memberikan pemandangan taman dan Marble Arch kepada pengunjung.

Ini disebabkan Majlis Bandaraya Westminster ingin mewujudkan minat baru di kawasan itu berikutan wabak COVID-19.

Bukit

Pemasangannya telah dirancang dan terdiri daripada lanskap seperti taman dan rumput. Bukit Marble Arch akan memiliki struktur besar sebagai tapaknya, menyokong lapisan papan lapis dan tanah yang diperlukan agar permukaan atas rumput kekal tumbuh.

Pengunjung akan naik ke kawasan tinjau melalui jalan yang melintasi lereng selatan bukit, setelah itu mereka akan turun ke lorong di tengah-tengah.

Ia merupakan ruang kosong yang akan digunakan untuk acara, pameran, dan aktiviti persembahan lain. Menurut pereka bentuknya, idea itu bertujuan untuk meluaskan Hyde Park dan mengangkat tarikan ikonik ini dari sisi lain disamping menghubungkan aktiviti antara Oxford Street dan taman melalui Marble Arch.

Sumber
Tags:
Fiq Mukri

Bermula dengan rekaan grafik sebelum memasuki dunia penulisan teknologi pengguna. Minat pada perkakasan PC, sistem permainan video, streaming, kucing, pelancongan dan NATURE HUNTING.

  • 1

You Might also Like

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up
error: Content is protected !!