4 Tempat Peranginan Pantai yang Sesuai Untuk Anda Bercuti Di Pulau Perhentian );

Type to search

Backpackerz Insider Stay In

4 Tempat Peranginan Pantai yang Sesuai Untuk Anda Bercuti Di Pulau Perhentian

Share
Pulau Perhentian

Apabila anda ingin pergi bercuti ke percutian pulau yang tenang di Malaysia, anda boleh mengharapkan keindahan Pulau Perhentian kerana ia mampu menjanjikan keseronokan dan keterujaan kepada anda. 

Syurga pulau di Terengganu ini sesuai untuk aktiviti berkayak laut, selam skuba dan snorkeling. Jom ketahui lokasi untuk anda menginap ketika berada di Pulau Perhentian ini.


BACA JUGA: Alunan Resort: Resort Tepi Pntai Yang Menakjubkan Di Pulau Perhentian Sesuai Untuk ‘Quick Gateaway’


Pulau Perhentian

Ombak Perhentian Island

Oleh kerana harga bilik di Ombak Perhentian Island adalah berpatutan, anda boleh menikmati keantikan Pulau Perhentian sepenuhnya dengan berbelanja lebih untuk sukan air. 

Jika anda lebih suka resort untuk menguruskan segala-galanya, lihat pakej snorkeling, yang termasuk sekali dengan penginapan, makanan, pengangkutan bot pergi dan balik dan perjalanan snorkeling ke lima lokasi yang menakjubkan.

Pulau Perhentian

Perhentian Island Resort

Perhentian Island Resort ialah satu lagi tempat peranginan pantai di pulau yang patut anda ketahui. 

Semua bilik mempunyai balkoni peribadi untuk anda menikmati pemandangan panoramik air biru dan pokok kelapa sayup bergoyang.

Perhentian Island Resort menawarkan pelbagai aktiviti yang sesuai untuk pasangan berbulan madu dan keluarga, termasuk berkayak, menyelam, dan meredah hutan.

Pulau Perhentian

MIMPI Perhentian Resort

Tiada tempat penginapan yang lebih baik daripada MIMPI Perhentian Resort jika anda merancang untuk menghabiskan percutian pantai anda yang seterusnya di Pulau Perhentian. 

Pelancong yang bercuti bersama keluarga akan menyukai saiz Suite Keluarga, yang boleh memuatkan sehingga 6 tetamu, kerana ia mempunyai 75 bilik dengan pemandangan laut atau lereng bukit. 

Walau bagaimanapun, pasangan berbulan madu boleh memanjakan diri mereka dengan Suite Premier iaitu bilik terbesar di hotel, yang mempunyai pemandangan laut, katil yang selesa dan ruang tempat duduk.

Pulau Perhentian

Alunan Resort

Alunan Resort menawarkan suite yang selesa, daripada Serenity Suites dua tingkat kepada Suite Keluarga yang luas. 

Selain itu, Alunan Resort menawarkan pakej snorkeling yang merangkumi penginapan, makan, lawatan snorkeling dan pengangkutan bot pergi dan balik.

[Sumber: HHWT]
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *