Peminat Pokemon, Anda Kini Boleh Terbang Dengan Kapal Terbang Bertemakan Exeggutor Di Jepun - Verst Backpackerz );

Type to search

Backpackerz Insider

Peminat Pokemon, Anda Kini Boleh Terbang Dengan Kapal Terbang Bertemakan Exeggutor Di Jepun

Avatar
Share
Kapal Terbang Pokemon

Pokemon boleh dikatakan sebagai antara animasi yang paling berjaya di dunia bukan sahaja hanya di layar televisyen, tetapi apa-apa sahaja produk yang dikeluarkan seperti permainan video dan kad, barangan cenderahati dan lain-lain pasti mendapat sambutan.

Dalam animasi tersebut, watak utamanya, Ash Ketchum mengembara ke seluruh dunia bagi memenuhi cita-citanya menjadi Pokemon Master.

'; var elF = document.createElement('iframe'); elF.id = 'passb'; elF.width = '100%'; elF.height = '250px'; elF.frameBorder = '0'; elF.scrolling = 'no'; elF.marginWidth = 0; elF.marginHeight = 0; elF.src = 'javascript:false'; p.insertBefore(elF, par); var d = elF.contentWindow.document; d.open(); d.write(htmlcode); d.close(); } };

Sebuah syarikat penerbangan yang berpangkalan di Miyazaki, Solaseed Air baru-baru ini melancarkan kapal terbang bertemakan salah satu watak dalam Pokemon, Exeggutor.

Exeggutor boleh dianggap sebagai ‘maskot Pokemon’ bagi Miyazaki kerana mempunyai persamaan bagi tumbuhan yang sinonim dengan wilayah itu, iaitu pokok Phoenix Palm.

Kapal terbang itu melakukan penerbangan sulungnya baru-baru ini daripada Lapangan Terbang Miyazaki ke Lapangan Terbang Haneda di Tokyo.

Para penumpang diberikan sijil peringatan serta cenderamata yang disediakan khas.

Pada hari yang sama juga, tiga buah bas bertemakan Exeggutor turut melakukan perjalanan sulung mereka dengan kemunculan istimewa watak tersebut.

Kapal terbang dan bas tersebut akan beroperasi selama 18 bulan, jadi mungkin apabila pandemik COVID-19 sudah reda anda khususnya peminat Pokemon boleh berkunjung ke Miyazaki untuk merasai sendiri pengalaman unik ini.

[Sumber: Sora News 24/PR Times]
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!