Musical Fountain, Aktiviti Zip Line Bakal 'Mendarat' Di Taman Tasik Shah Alam April Ini );

Type to search

Backpackerz Berita

Musical Fountain, Aktiviti Zip Line Bakal ‘Mendarat’ Di Taman Tasik Shah Alam April Ini

Share
Zip Line Shah Alam

Orang ramai berpeluang mencuba aktiviti zip line secara percuma bermula 1 hingga 4 April ini.

Pembinaan musical fountain dan aktiviti zip line akan memeriahkan lagi Taman Tasik Shah Alam selepas pembukaan Taman Persahabatan Selangor-Jepun awal bulan ini.

Kedua-dua tarikan baharu itu akan mula dibuka kepada orang ramai bermula 1 April ini.

Pemangku Datuk Bandar Shah Alam, Mohd Rashidi Ruslan dalam ucapannya berkata pembukaan kedua-dua produk pelancongan itu bertujuan untuk memaju dan memperkasa pelancongan tempatan terutama di Shah Alam.

Menurutnya, pengunjung boleh menyertai aktiviti zip line sepanjang 240 meter itu secara percuma bermula 1 hingga 4 April sempena pembukaan aktiviti sukan lasak tersebut.

“Selepas 4 April, harga tiket akan dikenakan bermula daripada RM20 hingga RM40 mengikut kategori.

“Warga Shah Alam juga akan menerima pengurangan harga tiket sebanyak RM5 sepanjang masa, pelajar RM20 bagi dua sesi (terjunan),” katanya.

Aktiviti zip line akan beroperasi mulai 1 hingga 12 April dari 10 pagi hingga 6.30 malam (Isnin dan Jumaat), 8.30 pagi hingga 6.30 petang (Sabtu dan Ahad) manakala bermula 14 April hingga 10 Mei dari 2 hingga 6.30 petang (Isnin hingga Ahad).

Musical fountain yang terletak di Tasik Barat di taman tasik itu pula akan bermula 2 April depan setiap Jumaat, Sabtu, Ahad dan cuti umum dari 8.15 malam hingga 10 malam.

Pancuran dengan struktur air pancut sepanjang 30 meter itu dilengkapi sistem pencahayaan diod pancaran cahaya (LED) berwarna-warni, audio dan pergerakan air beralun mengikut rentak muzik.

Sumber: Bernama
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up
error: Content is protected !!