5 Taman Tasik Sekitar KL Jadi 'Port' Picnic Anda Wajib Pergi );

Type to search

Backpackerz Insider

5 Taman Tasik Sekitar KL Jadi ‘Port’ Picnic

Share

Jomlah lepak di taman-taman sekitar Kuala Lumpur. Kemodenan pusat bandaraya tidak mematikan keindahan alam semula jadi yang sering menjadi tarikan masyarakat tempatan dan luar negara yang inginkan suasana hijau.

Taman tasik sekitar Kuala Lumpur hampir setiap hari dipenuhi pengunjung lebih-lebih lagi jika hujung minggu makin ramai yang datang untuk berehat. Siapa yang tak pernah pergi taman tasik, anda patut cuba semua taman ini!

Taman Tasik Perdana

Haa dekat sini ramai yang berkelah. Taman Tasik Perdana dipenuhi tumbuhan dan sangat menenangkan. Anda boleh jogging, jalan-jalan ‘cuci mata’, main skateboard dan seperti biasa mestilah ada taman permainan untuk kanak-kanak bergembira. Yang paling penting sesuai OOTD untuk Instagram!

Taman Tasik Permaisuri

Selalunya di sini tak lain tak bukan, orang berjogging, tai-chi dan jalan-jalan. Taman ini berdekatan dengan kawasan perumahan dan berdekatan juga dengan TAPAK, Urban Street Dining. Lepas jalan-jalan bolehlah lepak TAPAK pula.

Taman KLCC

Ramai yang sudah tahu Taman KLCC memang ramai orang. Pelbagai aktiviti boleh dilakukan di sini seperti berjogging, mengambil gambar, kanak-kanak bermain di taman permainan, berkelah dan mandi-manda di kolam. Jadi untuk menghabiskan masa bersama keluarga memang sesuai ke Taman KLCC. Sambil-sambil tu boleh tengok Lake Symphony Fountain.

 

Taman Eko Rimba

Terokai hutan dalam bandar! Hutan simpan yang berada di tengah kota raya. Selain anda dapat melihat kehijauan pokok yang dijaga rapi, anda juga boleh berjalan disepanjang canopy walk yang mengelilingi kawasan hutan tersebut.

Taman Metropolitan

‘Port’ main layang-layang. Kawasan yang luas dan lapang memang menjadi tempat orang ramai melakukan aktiviti seperti main bola sepak, jogging, berbasikal dan berkelah. Seronok sangat!

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!