Waktu Terbaik Untuk Melawat Thailand - Asean );

Type to search

Asean Backpackerz

Waktu Terbaik Untuk Melawat Thailand

Share

Makanan yang terbaik, budaya dan perayaan yang meriah, atau hari-hari yang dihabiskan di pantai yang indah pasti waktu menarik anda datang ke Thailand.

Walaupun terkenal dengan pemandangannya yang subur dan pulau-pulau indah, cuaca cerah, musim tengkujuh dan suhu yang terik membuatkan anda perlu memilih waktu yang tepat untuk anda mencari masa terbaik untuk pergi ke Thailand.

waktu

Musim Puncak: November hingga Mac
Masa terbaik untuk cuaca baik

Suhu sejuk dan kering diikuti musim hujan, yang bermaksud pemandangan indah pada cuaca selesa. Walau bagaimanapun, cuaca yang indah ini bermakna Thailand berada dalam keadaan paling sibuk dimana Krismas dan cuti Tahun Baru membawa orang ramai kesini serta kenaikan harga.

Musim Pertengahan: April hingga Jun / September dan Oktober
Masa terbaik untuk menuju ke pantai

April hingga Jun umumnya sangat panas dan kering, dengan suhu Bangkok pada kadar 30°C. Walau bagaimanapun, angin laut di kawasan pesisir menyediakan penghawa dingin semula jadi. Pada bulan September dan Oktober, pulau-pulau adalah lokasi terbaik anda kerana ketika ini kadar hujan rendah.

Musim Rendah: Julai hingga Oktober
Masa terbaik untuk perjalanan bajet

Musim tengkujuh adalah hujan panjang hingga banjir besar, keadaan hujan dalam waktu singkat dan lebat. Waktu musim harga rendah dengan jumlah pelancong yang rendah ini mempunyai beberapa kerugian seperti beberapa pulau tutup dan perkhidmatan bot terhad kompilasi semasa ribut.

Jika anda pilih musim rendah, fleksibelkan rancangan perjalanan anda.

Sumber
Tags:
Fiq Mukri

Bermula dengan rekaan grafik sebelum memasuki dunia penulisan teknologi pengguna. Minat pada perkakasan PC, sistem permainan video, streaming, kucing, pelancongan dan NATURE HUNTING.

  • 1

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!