5 Cara Nak Getback Dengan 'Ex' );

Type to search

Bae & Beauty Gaya Hidup

5 Cara Nak Getback Dengan ‘Ex’

Share

Ada orang cakap kalau dah putus jangan getback pada orang yang sama. Tapi kadang-kadang peluang kedua memberikan kesan yang lebih bermakna sebab masing-masing sudah berfikir panjang.

Tapi bukan semudah itu untuk dapatkan peluang kedua, ia bergantung pada kesalahan juga ye. So, kalau korang nak getback make sure jaga hubungan baru nak mekar semula ni baik-baik.

Berbincang

Bincang secara rasional dan matang. Bukan bergaduh, kalau bergaduh seeloknya jangan getback. Kalau korang dan si dia masih boleh berbincang cara baik dan cari jalan penyelesaian, faham antara satu sama lain teruskan ke langkah seterusnya. Tak salah pun cuma kena berubah ke arah lebih baik.

Putus Cinta Demi Kebaikan

Sebenarnya putus cinta pun ada hikmah. Barulah korang sedar betapa pentingnya seseorang itu dalam hubungan. Korang akan belajar dan lebih kenal diri sendiri. Tahu apa salah sendiri dan salah si dia. Masing-masing belajar.

Tukar Style Bercinta

Fikir semula apa salah dan kekurangan dengan hubungan lepas. Cari sesuatu yang baru untuk memeriahkan lagi hubungan yang sekarang. Jangan terbawa-bawa perangai lama. Nanti pisang berbuah dua kali.

Jaga Tingkah Laku

Jangan terlalu lepas laku. Mungkin korang sudah terlalu selesa antara satu sama lain. Tapi untuk kali kedua ni, jaga sikit sebab tak nak berlaku isu ungkit-mengungkit.

Berdoa

Bukan senang nak dapat peluang kedua, jadi berharap dan berusaha ke arah yang lebih baik. Berdoa agar hubungan kali ini lebih cerah dan dipermudahkan.

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!