5 'Deco' Dalaman Rumah Bongkarkan Personaliti Korang );

Type to search

Bae & Beauty Gaya Hidup Lifestyle

5 ‘Deco’ Dalaman Rumah Bongkarkan Personaliti Korang

Share

Hiasan rumah bongkarkan personaliti? Yes! Kebanyakan orang terbiasa untuk menilai orang lain melalui penampilan dan buat kesimpulan berdasarkan ciri luaran mereka.

Tapi Sherlock Holmes pun sendiri akan cemburu dengan beberapa kaedah yang digunakan orang-orang ini bila nak buat siasatan dalam rumah.

Dan tentunya, mereka pasti setuju dengan pendapat yang sebuah rumah menggambarkan personaliti pemilik tersebut.

Hari ini, kita akan cuba mengetahui bagaimana dekorasi dalam kediaman dapat membongkarkan personaliti seseorang. 

#1 Deco: Tumbuhan

Tumbuhan rumah yang korang pilih boleh bongkarkan personaliti. Sebagai contoh, bagi yang pencinta tanaman tropika, seperti lidah buaya atau bunga lili, selalunya seorang yang tenang dan fleksibel kerana tanaman ini dianggap dapat mengurangkan tekanan

Manakala, bagi mereka yang lebih suka tumbuhan berair biasanya sangat berdikari.

Bagi korang yang suka bela bunga orkid lebih suka berada dalam komuniti yang kecil.

#2 Deco: Dapur & Bilik Air

Kuantiti dan kualiti perkakas dapur dan makanan korang menunjukkan betapa peramahnya korang. Ia juga menunjukkan sama ada korang suka makan bersama orang ramai atau adakah anda lebih suka makan sendirian.

Bagi mereka yang memiliki peti ais yang dipenuhi dengan makanan adalah perkara biasa di kalangan orang yang ceria dan suka mengikut gerak hati.

Kalau korang ambil perhatian terhadap perincian dalam bilik air korang, ia menunjukkan bahawa korang seseorang yang ada perasaan ingin tahu yang tinggi.

#3 Deco: Bilik Tidur

Warna di tempat tidur menunjukkan ciri-ciri tertentu mengenai keperibadian korang.

Sebagai contoh, orang yang bertenaga lebih suka warna merah, serta cetakan berjalur yang secara tradisional dianggap sebagai simbol pemberontakan.

Orang yang suka bersemangat bertenaga lebih suka selimut dan bantal polka dot, sementara keyakinan yang tinggi memilih tempat tidur dengan cetakan haiwan

Tetapi kepatuhan pada corak geometri menunjukkan bahawa korang seorang yang gemuruh

Urutan yang sempurna di bilik tidur akan menunjukkan bahawa korang suka merancang semuanya dengan teliti.

Sekiranya terdapat terlalu banyak perkara yang tidak perlu di dalam bilik di mana anda tidur, korang mungkin akan menjadi orang yang selalu suka menyimpan barang lebih lama daripada yang diperlukan.

Bilik tidur keluarga, dilengkapi dengan pelbagai alat elektronik, sering dijumpai di rumah orang yang suka menyembunyikan emosi mereka jauh ke dalam dan mengelakkan komunikasi yang sebenar.

#4 Deco: Susunan Perabot

Semasa tetamu masuk ke rumah korang, mereka pasti tengok macam mana susunan sofa dan kerusi di ruang tamu.

Sekiranya susunan perabot berlapis membolehkan orang berkomunikasi dengan selesa, ini bermakna korang adalah orang yang sangat sosial dan berjiwa kumpulan.

#5 Deco: Tersusun atau Bersepah

Korang jenis pengemas atau bersepah?

Banyak kalendar dinding dan meja, serta buku dan objek lain yang tersusun dengan ketat, boleh didapati di rumah orang yang berusaha sebaik mungkin untuk disusun dan menepati masa.

Tetapi jika laci jenis bersepah, jangan terburu-buru membuat alasan dan meminta maaf. Korang mungkin sangat fokuskan perkara lain yang lebih serius

Jika almari pakaian yang terlalu banyak, di mana korang dapat mencari barang yang sudah lama tak dipakai, menunjukkan keengganan untuk berpisah dengan masa lalu.

Untuk ketahui bongkarkan personaliti korang yang lain, boleh tekan di sini.

Tags:
Farhana Syahirah

Sejenis ulat buku. Gemar berkongsi cerita, hidden knowledge, dan sisi menarik kepada pembaca.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!