Teman Lelaki Mempunyai Gaya Pemikiran Tersendiri, Bukan Dia Tidak Memahami Anda - Verst Bae & Beauty );

Type to search

Bae & Beauty Gaya Hidup

Teman Lelaki Mempunyai Gaya Pemikiran Tersendiri, Bukan Dia Tidak Memahami Anda

Hidayah Abdullah
Share

Masa awal bercinta masing-masing memahami satu sama lain. Bila masuk 2 tahun, perkara kecil pun boleh bawa bergaduh ada yang sampai terputus hubungan! Menjalinkan hubungan percintaan perlu ada persefahaman, toleransi dan bak kata orang putih give and take. Bukan hanya cakap ‘I faham sangat you ni’ dan ‘I know you’, tapi sejauh mana persefahaman anda kepada pasangan?

'; var elF = document.createElement('iframe'); elF.id = 'passb'; elF.width = '100%'; elF.height = '250px'; elF.frameBorder = '0'; elF.scrolling = 'no'; elF.marginWidth = 0; elF.marginHeight = 0; elF.src = 'javascript:false'; p.insertBefore(elF, par); var d = elF.contentWindow.document; d.open(); d.write(htmlcode); d.close(); } };

Selalunya boyfriend akan piss off bila teman wanita mula merengek kata boyfriend tak faham apa girls nak, tapi pernah tak anda sebagai perempuan cuba kaji sedikit macam mana lelaki berfikir? Si girlfriend mahu teman lelaki memahami kehendaknya, tapi anda sendiri tidak tahu apa sebenarnya teman lelaki anda berfikir. Tapi, ini bukan bermaksud si boyfriend tak perlu faham perempuan langsung. Kan dah cakap tadi give and take!

Single Focus

Lelaki ni kebanyakan single focus minded, maksudnya kalau mereka buat sesuatu perkara, mereka akan tumpukan perhatian kepada perkara tersebut sehingga selesai. Tak ramai lelaki yang multi-tasking, kebanyakan lelaki bila dah fokus pada satu perkara, benda lain yang datang bagai angin lalu saja. Lelaki juga pantang kalau ada sesuatu mengganggu tumpuan mereka, contohnya bila anda kacau ‘me time’ si dia seperti ketika mereka lepak dengan rakan atau bermain game. Jadikan ‘me time’ dia, sebagai ‘me time’ anda juga.

Hidupan Adalah Cabaran

Tidak semua lelaki selesa berbicara tentang kehidupan seharian mereka, kebanyakan lelaki bersifat autonomi iaitu berdikari dan kurang gemar berkongsi dengan pasangan. Bagi sesetengah mereka soalan daripada girlfriend seperti ‘how was your day’ bagaikan telah melanggar perkara peribadi bagi lelaki. Lelaki lebih gemar keep the story close to themself, barulah mencabar!

Kebebasan Adalah Life Goal

Lelaki tidak suka yang way to complicated, mereka ni kalau boleh nak kurangkan kekecohan atau rasa frust dalam kehidupan. Mereka gemar kehidupan yang ringkas dan menikmati setiap saat tanpa rasa terbeban. Contohnya, lelaki kurang berkomunikasi selepas pulang dari kerja manakala perempuan pula memilih untuk berkomunikasi untuk rapatkan jurang perhubungan. Lelaki memilih emptiness manakala wanita pula memilih fullness.

No Career No Women

Jauh dalam sudut hati lelaki, mereka ingin menyediakan kehidupan yang selesa buat pasangan.  Mereka terasa seperti loser sekiranya kerjaya dan kehidupan mereka tidak seperti yang dirancang. Macam-macam persoalan yang bermain difikiran mereka seperti bagaimana mahu sara kehidupan anak perempuan orang nanti. Sebab itulah, kalau lelaki ada masalah berkaitan dengan kerja, mereka lebih gemar mendiamkan diri dan selesaikannya sendiri. Mereka tidak mahu pasangan berasa risau serta ego lelaki yang tidak mahu ‘kalah’ di hadapan perempuan.

Insecure

Siapa kata lelaki tak insecure? Mereka pun ada rasa tidak yakin diri terutamanya apabila pasangan jauh lebih baik dari mereka. Memanglah cinta tidak selalu memandang harta benda. Namun jauh disudut hati sekiranya lelaki ‘kurang’ dari pasangan, mereka mudah rasa tercabar kerana ego. Lelaki akan berasa not man enough untuk pasangan dan hilang dominasi dalam hubungan.

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!