Tips Mudah Untuk Perempuan Nak Beli Baju );

Type to search

Bae & Beauty Gaya Hidup Trend

Tips Mudah Untuk Perempuan Nak Beli Baju

Ain Huda
Share

Perempuan kalau pilih baju mengambil masa yang lama. Kenapa jadi macam tu? Yang boyfriend penat menunggu. Dahlah kena bagi pendapat. Perempuan nak beli baju pun kena menepati kriteria.

Sebenarnya apa yang perempuan fikir sebelum dan semasa nak beli baju? Okay untuk menjimatkan masa, Bae & Beauty mudahkan kerja korang untuk pilih baju untuk beli.

Saiz Dan Bentuk Badan

Ketahui saiz dan bentuk badan sendiri. Ini adalah punca utama lambat beli baju. Tak tahu saiz badan. Bentuk badan orang lain-lain. Lain bentuk, lain baju yang perlu dibeli.

Warna Dan Corak Baju

Pemilihan warna dan corak pun mempengaruhi bentuk badan. Yang badan agak berisi, cari corak bermotif halus dan kecil-kecil. Badan kecil, cari pula corak yang lebih jelas dan besar.

Jenis Kain

Malaysia ni boleh dikatakan panas sepanjang tahun. So, pilih material yang sesuai dengan cuaca. Elak pakai material jenis satin kalau korang kena jalan tengah panas. Fuh! Basah baju nanti.

 

 

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!