Sains Jelaskan Kenapa Perempuan Tertarik Dengan Lelaki Jenis 'Bad Boy' - Verst Bae & Beauty );

Type to search

Bae & Beauty Gaya Hidup

Sains Jelaskan Kenapa Perempuan Tertarik Dengan Lelaki Jenis ‘Bad Boy’

Farhana Syahirah
Share

Kebanyakan wanita akan tertarik ke arah lelaki yang selalu dipesan oleh ibu bapa dorang untuk dijauhi. Tetapi selalunya, apa yang dipesan, mesti akan tertarik juga.

Sains ada penjelasan kenapa perempuan end up akan pilih lelaki jenis bad boy dan menambahkan masalah dalam perhubungan dorang. Bae & Beauty akan berkongsi bukti secara saintifik kenapa perempuan mudah terperdaya dengan lelaki ciri ini.

Perempuan suka keyakinan diri lelaki jenis ini


Selalunya lelaki jenis bad boy tak akan dapat perhatian dari wanita jika self-confident dorang rendah. Apa yang dimaksudkan dengan tahap keyakinan yang dorang miliki sangat tinggi, sepertinya sikap, yang dapat dilihat pada sahabat dorang, kenderaan dipakai, makanan yang dipilih, dan banyak lagi.

Ovulasi mendorong perempuan ke arah lelaki yang bermasalah


Perempuan selalu akan jatuh cinta kepada lelaki yang tak baik kerana itu adalah sifat mereka. Sains mengatakan
yang ketika seorang perempuan berada di tahap ovulasi, hormonnya mempengaruhi siapa yang dilihatnya sebagai bakal bapa yang hebat untuk bakal anak-anaknya. Menjelang waktu ovulasi, kebanyakan remaja perempuan tertarik pada lelaki yang tampan, berkarisma, dan suka memberontak.

Personaliti “bad boy” lebih menarik


Selalunya lelaki jeni ini akan ambil sikap “peduli apa aku”. Bagi dorang, tidak ada buku peraturan atau peraturan khusus yang dorang akan ikut dan akan buat seperti “My Life, My Rules”. 

Walaupun dorang suka mengawal dan meminati kepercayaan dorang sendiri, dorang still tahu cara untuk memperlakukan seorang wanita dan membuat mereka merasa cukup baik.

Wanita sukakan adventurous dan keseronokan.


Salah satu karakter
“bad boy” adalah cinta untuk adventure dan keseronokan. Bagi wanita, jika seorang lelaki tidak menjalani kehidupan liar, ini bermakna lelaki itu tidak sesuai untuk dorang. Sebabnya, tak dapat nak join sekali buat aktiviti mencabar dan menyeronokkan.

Terasa dilindungi di bila berada di samping lelaki jenis bad boy


Perempuan memilih lelaki jenis bad boy daripada yang lain kerana dorang mahukan figura
lelaki yang boleh melindungi dorang. Sebilangan besar wanita yang merasa terdedah dan takut melakukan jenayah akan mencari lelaki yang dapat melindungi mereka. Sebenarnya, penampilan fizikal yang kuat adalah salah satu sebab kenapa perempuan rasa safe dengan lelaki jenis ini.

Apa pendapat korang tentang artikel ini? Adakah korang mempunyai pengalaman atau menyaksikan hubungan orang lain dengan “bad boy” yang disebutkan di atas?

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!