Lelaki Miliki Skincare Routine Macam Perempuan Nampak Gay );

Type to search

Bae & Beauty Kecantikan Sihat

Lelaki Miliki Skincare Routine Macam Perempuan Nampak Gay

Share
lelaki

Skincare routine sering dikaitkan dengan wanita sebab mereka dilahirkan untuk suka pada kecantikan tetapi lelaki juga tidak terkecuali.

Ada juga di kalangan lelaki yang menjaga kulit dengan sangat extra dari lelaki biasa dan masih tampil maskulin, tidak gay langsung!

lelaki

Lebih yakin dengan penjagaan extra
Menurut Irfan, seorang lelaki yang sangat menitikberatkan keseluruhan kulitnya yang juga mempunyai masalah berminyak di wajah dan kering di bahagian bibir dan kaki.

“Muka saya terlalu berminyak jadi produk yang ada fungsi oil control sangat sesuai digunakan.

Bagi lelaki, mencuci muka dengan apa-apa jenis sabun pun sudah ‘onz’ asalkan tiada masalah obvious yang timbul iaitu jerawat.

Apatah lagi bibir yang seringkali dilupakan oleh golongan ini sebab mereka tak pakai lipstick! Hahahahaha. Tak pakai lipstick tak bermakna boleh abaikan bibir kita ya wahai lelaki. Lebih lebih lagi jika korang merokok.

lelaki

Jika anda mempunyai masalah rekahan di bibir, produk yang menjadi pilihan semestinya pelembap bibir seperti vaseline atau lip balm stick kerana mudah dibawa kemana saja.

“Bahagian kaki saya pun sering alami kekeringan, jadi perlu pakai lotion yang memberi kelembapan agar rasa lebih yakin untuk bekerja seharian” katanya.

Ingin memiliki kulit yang bersih dah sihat bukan satu kerja yang boleh dipetik dengan jari. Oleh sebab itu, pentingnya untuk mempunyai asas penjagaan seperti pencuci muka, skrub muka, pelembap dan sunscreen.

“Selalunya basic skincare hanya ada 3 – 4 produk tetapi untuk rutin harian saya sedikit extra iaitu toner, serum dan juga facemist,” katanya lagi.

Untuk memastikan skincare routine korang tidak menjadi mimpi ngeri atau breakout pada kulit, sebelum bayar di kaunter korang harus lihat isi kandungan produk terlebih dahulu. Jangan menyesal di kemudian hari.

Rockos Modern Life Animation GIF - Find & Share on GIPHY

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up
error: Content is protected !!