5 Gaya Rambut Pendek Mengikut Bentuk Wajah Verst Bae & Beauty );

Type to search

Bae & Beauty Trend

5 Gaya Rambut Pendek Mengikut Bentuk Wajah

Share

Gaya rambut pendek wanita merupakan salah satu fesyen yang sering dicari, ini kerana gaya rambut kebiasaan digayakan mengikut situasi atau majlis. Dengan mengikuti trend gaya rambut terkini, tentunya akan sangat mempengaruhi penampilan menjadi menarik.

Dikongsikan beberapa gaya rambut masa kini yang boleh menjadi rujukan mengikut wajah anda.

Bentuk Muka Oval
Bagi yang memiliki bentuk wajah oval, adalah tidak memjadi masalah untuk menggayakan rambut dengan apa gaya sekalipun. Jika ingin memotong pendek rambut, adalah lebih menarik menambahkan kesan curly di beberapa bahagian rambut, bagi menunjukkan kesan feminim.

Wajah Bulat
Biasanya bentuk wajah bulat akan memiliki ciri jarak antara dahi ke dagu, meneggelamkan bentuk tulang rahangnya. Sebaiknya memotong rambut yang melebihi paras dagu.

Muka Memanjang
Memiliki wajah panjang boleh memberi keuntungan kepada kamu, kerana jenis wajah ini mempunyai ‘proporsional’ dan unik. Potongan rambut pendek perlu lebih panjang dari wajah, bagi menutup saiz wajah.

Bentuk Muka Petak
Wanita yang memiliki wajah kotak akan memiliki ciri tegas pada kawasan dagu dan wajah akan berbentuk seperti persegi. Perlu menambahkan kesan curly bagi rambut pendek supaya wajah kelihatan lebih seimbang.

Segitiga
Biasanya wanita yang memiliki bentuk wajah segitiga, akan lebih kelihatan manis dan cantik. Bentuk wajah ini dikatakan sebagai salah satu bentuk wajah yang boleh disesuaikan dengan potongan rambut jenis apapun, tapi jika kamu berkeinginanan untuk memotong pendek. Maka sebaiknya kamu memotong dengan tipe shaggy, sehingga akan meninggalkan kesan anggun dan elegan pada wajah kamu.

Tags:
Fiq Mukri

Bermula dengan rekaan grafik sebelum memasuki dunia penulisan teknologi pengguna. Minat pada perkakasan PC, sistem permainan video, streaming, kucing, pelancongan dan NATURE HUNTING.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!