Gadis Ini Kreatif Ilustrasikan Juadah Buka Puasa Dalam Fesyen Baju Raya

Type to search

Bae & Beauty Trend

Gadis Ini Kreatif Ilustrasikan Juadah Buka Puasa Dalam Fesyen Baju Raya

Share
juadah

Best betul bulan Ramadan ini sebab banyak juadah berbuka puasa yang kita dapat nikmati di bazar.

Tapi korang semua mesti tak boleh imaginekan kalau juadah kegemaran dijadikan fesyen baju raya.

Yup! Tak perlu nak berfikir di luar kotak sangat. Pelukis yang dikenali sebagai namirahsketches ini dah realisasikan imaginasi korang.

Penulis pun tak terfikir tau nak buat fesyen baju raya ikut juadah buka puasa ini. Tapi memang awesome sangat lah sampai susah nak pilih mana satu yang lawa ini.

Pelukis Namirah Abdullah atau lebih dikenali sebagai namirahsketches telah ilustrasikan semula makanan buka puasa ini setiap hari sejak ramadan pertama lagi.

Jadi, jom kita lihat beberapa lukisan yang akan buat korang rasa macam nak ada juga fesyen ini di real life. Jom scroll!

1. Roti John

juadah
©namirahsketches / Instagram

2. Tau Fu Fa

juadah
©namirahsketches / Instagram

3. Tepung Pelita

juadah
©namirahsketches / Instagram

4. Agar-agar Bandung

juadah
©namirahsketches / Instagram

5. Bubur Lambuk

juadah
©namirahsketches / Instagram

6. Cendol

juadah
©namirahsketches / Instagram

7. Koleh Kacang

juadah
©namirahsketches / Instagram

8. Kuih Akok

juadah
©namirahsketches / Instagram

9. Kuih Koci

juadah
©namirahsketches / Instagram

10. Murtabak

juadah
©namirahsketches / Instagram

11. Puding Karamel

juadah
©namirahsketches / Instagram

12. Puding Kastard

juadah
©namirahsketches / Instagram

13. Pulut Panggang

juadah
©namirahsketches / Instagram

14. Roti Jala

juadah
©namirahsketches / Instagram

Hah amacam? mesti tak terfikir kan juadah buka pun boleh dijadikan fesyen untuk baju raya. So, fesyen mana yang korang paling suka? Kongsikan pandangan korang di ruangan komen.

[Sumber: namirahsketches]

Tags:
Farhana Syahirah

Kaki ulat buku dan digital serta suka memberi "hidden knowledge" kepada pembaca. Gemar berkongsi cerita dan sisi menarik positif yang mungkin boleh dijadikan sumber evergreen sepanjang masa.

  • 1

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!