Korang Pakai Cermin Mata? 10 Situasi Ini Mesti Boleh 'Relate' );

Type to search

Bae & Beauty Trend

Korang Pakai Cermin Mata? 10 Situasi Ini Mesti Boleh ‘Relate’

Share

Memakai cermin mata bukanlah masalah yang sangat besar, tapi ia nampak simple.

Walaupun korang tak memerlukan penjelasan mengenai cara memakainya, pasti ada perkara yang berlaku dalam perkara ang tak diduga.

10 komik ini akan bagitahu mengenai situasi yang dialami oleh orang yang memakai cermin mata setiap hari. Perkara-perkara ini pasti tidak termasuk dalam preskripsi pakar oftalmologi.

1. Minum teh atau kopi sambil menonton netflix memang rasa nak letak wiper je satu kat cermin mata.

 

2. Bila tengah menonton drama sambil baring mengiring.

 

3. Menikmati hujan memang indah… tapi bukan tanpa payung.

 

4. Semasa buat cermin mata yang baru, bukan senang nak pilih lens yang tepat untuk rabun mata korang.

 

5. Bila nak pakai make-up tanpa contact lens, struggle tau!

 

6. Semakin besar saiz cermin mata korang, semakin kecil saiz mata yang akan kelihatan.

 

7. Jangan harap lah dapat mandi pantai atau kolam kalau rabun.

 

8. “Awak, jom tengok wayang, tapi filem dia 3D”, ermm jangan harap lah..

 

9. Tak semua orang faham seni memegang cermin mata, mesti rasa nak sepak bila ada orang buat macam dalam komik ni.

 

10. Last but not least, ada kawan mesti rasa terasa hati kalau kita tak sapa dulu bila terjumpa.

 

Ada tak situasi yang boleh relate dengan korang? Kalau ada jom share artikel ini dan komen di bawah. Jika ingin tahu style cermin mata yang sesuai ikut bentuk muka, korang boleh klik di sini

Tags:
Farhana Syahirah

Kaki ulat buku dan digital serta suka memberi "hidden knowledge" kepada pembaca. Gemar berkongsi cerita dan sisi menarik positif yang mungkin boleh dijadikan sumber evergreen sepanjang masa.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up
error: Content is protected !!