EndeavorRX, Permainan Video Mobile Dengan Kemampuan Merawat ADHD Pada Kanak-Kanak - Verst E-Com

Type to search

E-Com Pilihan Editor Review

EndeavorRX, Permainan Video Mobile Dengan Kemampuan Merawat ADHD Pada Kanak-Kanak

Share

Permainan video sekian lama dikaitkan dengan pendapat negatif seperti membuang masa dan membunuh sel-sel otak, tetapi kini ada sinar baru yang mungkin akan membantu mengubah persepsi negatif banyak pihak.

Pihak FDA (U.S. Food and Drug Administration) menyatakan preskripsi pertama mereka dimana permainan video EndeavourRx mampu menjadi sebahagian daripada program rawatan untuk kanak-kanak dengan ADHD.

EndeavourRx adalah permainan yang dirancang untuk “mensasarkan dan mengaktifkan sistem saraf secara langsung melalui penyampaian rangsangan deria dan cabaran motor untuk meningkatkan fungsi kognitif.”

Menurut syarikat itu, peningkatan penurunan ADHD setelah sebulan menjalani rawatan (bermain selama 25 minit sehari, lima hari seminggu) secara berterusan sehingga sebulan, cukup memberangsangkan.

Doktor menetapkan permainan yang boleh dimainkan di iPhone dan iPad ini sesuai untuk kanak-kanak berumur antara lapan hingga dua belas tahun dengan ADHD. Mereka berjaya melakukan eksperimen ini setelah permainan menjalani ujian klinikal selama tujuh tahun, meneliti lebih dari 600 kanak-kanak.

Walaupun tidak ada kejadian buruk yang dilaporkan, masih ada kelemahan yang dilihat dalam kajian mereka. Kejadian buruk yang paling biasa diperhatikan dengan Endeavour termasuk kekecewaan, sakit kepala, pening, reaksi emosi, dan serangan.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!