Facebook Messenger Akan Membenarkan Mesej Antara Platform Dengan Whatsapp - Verst E-Com

Type to search

E-Com Apps

Facebook Messenger Akan Membenarkan Mesej Antara Platform Dengan Whatsapp

Share

Kita mengetahui bahawa Facebook sedang melakukan integrasi WhatsApp dengan aplikasi lain di bawah seliaannya. Melalui WABetaInfo telah mendapati bahawa sambungan ke Messenger Room telah disertakan sebagai ciri dalam aplikasi pesanan peribadi.

Baru-baru ini, laporan bahawa kemampuan pesanan antara Messenger dan WhatsApp telah berjaya dilakukan.

WABetaInfo mendedahkan senarai yang menyebutkan WhatsApp telah berada di pangkalan data Messenger. Rujukan ini menunjukkan penciptaan senarai dalam pangkalan data yang diperlukan untuk menguruskan pesanan dan perkhidmatan. Oleh kerana kedua-dua aplikasi pemesejan berjalan pada kerangka kerja sendiri, pelayan dan enkripsi bersambung, senarai yang ditambahkan menunjukkan bahawa protokol baru sedang dilaksanakan untuk menyokong mesej silang antara dua aplikasi ini.

Sumber : WABetaInfo

Sebab mengapa penyelesaian ini diperlukan adalah kerana WhatsApp menyimpan maklumat perbualan dan maklumat hubungan pada peranti sedangkan Messenger hanya bergantung pada penyimpanan awan. Oleh itu, pengguna akhir perlu mengimport mesej dari pengguna awal ke pangkalan data tempatan untuk memasukkan sejarah sembang dan membolehkan pemesejan silang aplikasi.

WABetaInfo menyatakan tidak diketahui apakah Facebook akan memuat naik pangkalan data tempatan ini ke seluruh peranti, satu ciri yang tidak disokong oleh WhatsApp. Buat masa ini ia hanyalah spekulasi semasa, dan tidak dapat dipastikan sama ada syarikat itu benar-benar akan memperkenalkan integrasi ini dalam masa terdekat.

Sumber: WABetaInfo
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!