File 'Delete' Tanpa Sengaja Kini Boleh Diselamatkan - Verst E-Com

Type to search

E-Com Gajet Pilihan E-Com

File ‘Delete’ Tanpa Sengaja Kini Boleh Diselamatkan

Share

Baru-baru ini Microsoft telah mengeluarkan aplikasi Window File Recovery. Seperti namanya, ia boleh digunakan jika anda secara tidak sengaja membuang (delete) fail yang masih ingin digunakan.

Aplikasi ini dapat digunakan untuk mengembalikan pelbagai jenis fail dari hampir semua media penyimpanan. Di halaman Microsoft Store, syarikat mengatakan aplikasi ini dapat membantu anda memulihkan pelbagai jenis fail gambar dan video dari sistem fail NTFS, FAT, exFAT, dan ReFS.

Pemulihan Fail Windows mungkin paling baik apabila digunakan untuk sistem fail NTFS. Anda boleh menggunakannya untuk memulihkan fail dari har disk yang telah diformat atau bahkan rosak.

Untuk sistem fail yang lain, anda boleh memulihkan jenis fail tertentu, tetapi memerlukan masa lebih lama untuk melakukannya.

Microsoft juga membolehkan anda mengembalikan dokumen yang anda hapus menggunakan ciri Sejarah Fail yang dibaca pada Versi Sebelumnya. Namun ciri ini dimatikan secara automatik dan ada tidak perasan kewujudannya.

Kini, jika anda kehilangan fail tanpa sengaja, aplikasi baru ini mungkin yang anda perlukan untuk mendapatkan apa yang mungkin anda rasa telah hilang selama-lamanya.

Sumber: Microsoft
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!