Google Maps Kini Dapat Memperinci Lokasi Anda Dengan Live View AR - Verst E-Com

Type to search

E-Com Apps

Google Maps Kini Dapat Memperinci Lokasi Anda Dengan Live View AR

Share

GPS dicipta untuk anda mengetahui di mana anda berada, tetapi ini tidak selalu terjadi. GPS boleh menjadi tidak stabil seperti di kawasan bandar yang padat, tetapi kini Google ada jalan penyelesaian.

Menggunakan ciri AR Live View dari navigasi berjalan kaki kini tersedia sebagai pilihan untuk mengkalibrasi lokasi dan mengorientasi persekitaran anda. Cuma pilihan ini agak tersembunyi dan perlu dicari.

Pilihan Live View ini tersedia di menu “titik biru”, yang masih tidak mempunyai nama rasmi. Ketik titik biru yang menandakan lokasi anda dan pilihan bagi berkongsi lokasi anda akan muncul, tetapkan tempat letak kereta, dan di bahagian bawah adalah pilihan “Calibrate with Live View” yang baru.

Kali pertama anda menggunakannya, anda perlu memberi akses Peta kepada kamera anda dan mengetik beberapa halaman tutorial.

Sekiranya anda pernah menggunakan navigasi berjalan kaki AR Google sebelumnya, UI ini akan kelihatan biasa.

Swipe telefon untuk melihat sekeliling anda, biarkan AI masuk atau lihat persekitarannya dan sempurnakan lokasi anda. “Poin” yang terpancar dari titik biru yang menunjukkan arah yang anda hadapi akan mengecil.

Fungsi ini memerlukan sokongan ARCore, dan buat masa ini tidak semua telefon memilikinya.

Sumber: Android Police
Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!