Iphone 12 Merupakan Jualan Telefon 5G Terbaik Dunia - E-Com );

Type to search

E-Com Gajet

Iphone 12 Merupakan Jualan Telefon 5G Terbaik Dunia

Share

IPhone 12 kini menjadi telefon pintar 5G terlaris di dunia walaupun tempoh ‘pre-order’ baru dibuka menurut Counterpoint Research.

Ini menyaksikan iPhone 12 mengambil 16% dari keseluruhan pasaran global, sementara model 12 Pro mencapai 8% lagi. Pesaing terdekat, Galaxy Note 20 Ultra 5G mencapai 4% pasaran. Sepuluh teratas lain adalah tiga model Huawei, dua Oppo, dan dua telefon Samsung yang lain

Iphone 12

Menurut Counterpoint,
Terdapat peningkatan permintaan 5G, terutama dalam pangkalan iOS yang telah meningkatkan tahap penjualan. Ini dilengkapi dengan promosi syarikat yang kuat, terutama di Amerika, yang menyumbang lebih satu pertiga daripada penjualan model 12 dan 12 Pro.

China dan Jepun juga menyaksikan permintaan awal yang kuat untuk siri iPhone 12. Berbanding dengan kebanyakan model 5G lain, ia mempunyai liputan pasaran yang lebih luas – ia tersedia di lebih dari 140 negara dimana ini membantu peningkatan jualan.

Sumber
Tags:
Fiq Mukri

Bermula dengan rekaan grafik sebelum memasuki dunia penulisan teknologi pengguna. Minat pada perkakasan PC, sistem permainan video, streaming, kucing, pelancongan dan NATURE HUNTING.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up
error: Content is protected !!