Kebocoran Alas Pengecasan Tanpa Wayar, AirPower Dari Apple - Verst E-Com

Type to search

E-Com Gajet Review

Kebocoran Alas Pengecasan Tanpa Wayar, AirPower Dari Apple

Share

Apple mengumumkan alas pengecasan tanpa wayar AirPower pada bulan September 2017 di sebuah acara media di samping iPhone X dan iPhone 8, dengan pelancaran yang dirancang pada awal 2018. Tetapi 2018 datang dan pergi tanpa sebarang tanda pengecas, dan khabar angin mula tersebar bahawa Apple menghadapi masalah teknikal.

Penjenamaan AirPower sebenarnya muncul pada pembungkusan iPhone XS dan AirPods Wireless Charging Case, tetapi pada bulan Mac 2019, Apple mengesahkan bahawa ia akhirnya telah membatalkan projek itu kerana tidak dapat mencapai “standard tinggi” syarikat.

Ia berkemungkinan nampak seperti kali terakhir kita pernah dengar mengenai AirPower, tetapi leaker Apple yang produktif, Jon Prosser, mengatakan “AirPower tidak mati,” mendakwa bahawa kerja pada projek itu telah dimulakan semula secara dalaman.

Dia tidak dapat menjamin bahawa AirPower yang dihidupkan semula akan dapat diteruskan, tetapi Apple sekurang-kurangnya telah memulakan prototaip. Dan sekarang, tiga bulan kemudian, Prosser telah memberikan gambaran awal mengenai potensi peranti tersebut.

Alas pengecasan yang ditunjukkan di bawah memang nampak seperti AirPower yang diumumkan oleh Apple pada tahun 2017. Seperti yang dijelaskan oleh Prosser, masalah terbesar yang dihadapi oleh Apple ialah Apple Watch, tetapi foto-foto prototaip yang dinyatakan di bawah menunjukkan pengisian Apple Watch di AirPower bersama case Airpods:

Nampaknya, gambar di atas disebarkan secara dalam talian sebelum pengesahan Prosser, tetapi dia ingin mengesahkan ketepatan kebocoran itu sebelum dia membagikan di akaunnya. Prosser juga mengesahkan bahawa prototaip tersebut menggunakan kabel USB-C.

Sebelumnya, Prosser telah mendakwa bahawa prototaip AirPower terbaru mempunyai gegelung yang lebih sedikit dengan tumpang tindih yang lebih sedikit daripada pengecas yang dibatalkan, cip A11 Bionic untuk menguruskan pemanasan, dan kabel Lightning di sebelah kanan peranti, walaupun dia mengatakan ini akan berubah pada model runcit.

Perlu diperhatikan bahawa peranti yang digambarkan di atas mempunyai kabel tepat di tengahnya. Dia meramalkan bahawa AirPower berharga sekitar $250 (RM1069.25) dan akan dilancarkan pada Q4 2020 atau Q1 2021.

Tags:
Fiq Mukri

Bermula dengan rekaan grafik sebelum memasuki dunia penulisan teknologi pengguna. Minat pada perkakasan PC, sistem permainan video, streaming, kucing, pelancongan dan NATURE HUNTING.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!