Kesukaran Mendapatkan PlayStation 5 Sehingga Pertengahan 2021 - E-Com );

Type to search

E-Com Gajet

Kesukaran Mendapatkan PlayStation 5 Sehingga Pertengahan 2021

Share

PlayStation 5 Sony mengalami kesukaran untuk dibeli sejak dilancarkan pada bulan November. Kekurangan ini kemungkinan akan berlanjutan sedikit masa lagi, menurut Jim Ryan, presiden dan CEO Sony Interactive Entertainment. Jangkaan stok akan meningkat pada separuh kedua tahun ini, katanya.

“Permintaan lebih besar dari yang kami jangkakan,” kata Ryan, menjelaskan masalah stok yang sedang berlaku keatas konsol popular ini. Ia termasuk kerumitan masalah rantaian bekalan, menyebabkan tawaran lebih rendah daripada yang dijangkakan pada awalnya.

playstation

Menyentuh mengenainya, Sony Interactive Entertaiment menyasarkan perolehan stok untuk konsol dijangka meningkat pada pertengahan kedua 2021 ini.

Beliau menyasarkan untuk pengeluaran terus meningkat dari bulan ke bulan sepanjang 2021 ini.

Permintaan tinggi untuk Playstation 5, digabungkan dengan kekurangan semikonduktor global yang berterusan dan hakikat bahawa pandemik COVID-19 memaksa penjualan konsol banyak melalui portal dalam talian yang dipenuhi bot, bermaksud Sony masih menghadapi kekangan serius dalam berapa banyak orang yang sebenarnya dapat memperolehi Playstation 5.

Sumber
Tags:
Fiq Mukri

Bermula dengan rekaan grafik sebelum memasuki dunia penulisan teknologi pengguna. Minat pada perkakasan PC, sistem permainan video, streaming, kucing, pelancongan dan NATURE HUNTING.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up
error: Content is protected !!