LG Electronics Malaysia (LG) Umum Ketibaan TV OLED );

Type to search

LG Electronics Malaysia (LG) Umum Ketibaan TV OLED Pertama di Malaysia

E-Com Gaming Tech

LG Electronics Malaysia (LG) Umum Ketibaan TV OLED Pertama di Malaysia

Share
LG

Hujung minggu ini, LG Electronics Malaysia (LG) bakal mengumumkan ketibaan TV OLED bersaiz 48 inci pertamanya di Malaysia pada Pameran Reka bentuk & Dalaman Rumah (HomeDec) di Pusat Konvensyen KLCC

TV 4K OLED ini dilengkapi dengan ciri canggih yang sesuai untuk dilihat serta menjanjikan suasana pawagam  ke dalam rumah anda.

Berikut merupakan antara ciri keistimewaan TV 4K OLED terbaru keluaran syarikat LG ini.

 

Self-Lit Pixels: LG 4K OLED C1 TV

 • Ia merangkumi teknologi yang mempunyai kualiti gambar yang tajam di mana OLED menggunakan berjuta-juta piksel yang dinyalakan sendiri untuk menyampaikan butiran tajam secara konsisten.
 • Walaupun dalam suasana gelap atau adegan sinematik, anda bakal menikmati warna sempurna, warna yang jelas dan kualiti gambar yang paling realistik untuk menonton filem di TV.

 

OLED Motion Pro

 • Teknologi OLED Motion Pro menyediakan pergerakan pantas dalam sukan dan tindakan yang lancar serta jelas.
 • Sepakan penalti akan kelihatan sempurna di rumah sama seperti yang mereka lakukan di stadium bola sepak secara langsung, dan terdapat kurang gegaran untuk aksi kejar-mengejar kereta atau adegan adiwira yang ditunjukkan dalam filem aksi.
 • LG 4K OLED TV membolehkan pemain merasai pengalaman seperti dalam adegan permainan setiap kali mereka menyambung konsol mereka ke TV C1 LG 4K OLED.

 

NVIDIA G-SYNC

 • LG OLED adalah yang pertama dalam industri TV yang akan dilengkapi cip NVIDIA G-SYNC.
 • Ianya direka khas untuk permainan skrin besar dengan imej bebas getaran dan kurang gangguan buat pengguna konsol dan komputer.

 

AMD FreeSync Premium

 • Ciri ini bakal memberikan pemain pergerakan slow-mo yang lancar dalam high-resolution dan permainan pantas serta mengurangkan retakan dan gegaran pada skrin.
 • Pemain juga boleh bertindak balas dengan lebih cepat terhadap lawan dan mengelakkan serangan pantas dalam masa singkat.

 

VRR, ALLM dan eARC

 • Memastikan permainan yang lebih lancar untuk meraih kemenangan, TV OLED LG 4K mempunyai VRR (Kadar Segar Semula Berubah), ALLM (Mod Latensi Rendah Auto) dan eARC (Saluran Pulangan Audio Dipertingkatkan)
 • Kesemua fungsi di atas memenuhi spesifikasi HDMI 2.1.
 • Ciri terbaru ini membolehkan paparan skrin bergerak pantas dalam resolusi yang lebih tinggi dan lancar. Pemain juga akan diangkut ke dunia maya yang seakan-akan berada di luar imaginasi.

 

Masa Tindak Balas Pantas

 • Permainan pantas tidak akan sama dengan TV OLED LG 4K yang mempunyai ketinggalan input yang rendah dan masa tindak balas 1ms yang cepat.
 • Sedia untuk dimainkan dalam tempoh yang panjang kerana kejelasan penglihatan di skrin tv akan ditambah bagi memberi kepuasan dalam permainan.

 

Paparan Keselesaan Mata

 • TV OLED LG 4K amat selesa di mata dengan ciri paparan Eye Comfort.
 • Di samping diiktiraf kerana mempunyai tahap cahaya biru yang rendah oleh TÜV Rheinland dan disahkan bebas daripada Makmal Penaja Jamin, TV OLED LG menggunakan panel TV yang diperakui pertama di dunia.
 • Ia memenuhi keperluan pelepasan cahaya biru rendah agensi piawaian kesihatan yang berpangkalan di AS, Eyesafe.
 • Menurut ujian, panel TV LG OLED mengeluarkan kira-kira 50 peratus cahaya biru kurang daripada panel TV LCD premium bersaiz serupa. Ini menjadikan permainan yang berintensiti tinggi akan lebih menyeronokkan.

LG

Dengan ketibaan LG 4K OLED C1 TV di Malaysia, LG Electronics turut menganjurkan pertandingan media sosial di mana semua rakyat Malaysia akan berpeluang memenangi TV.

Pengguna hanya perlu mengikutii beberapa langkah mudah di bawah untuk mengambil bahagian dalam peraduan ini.

 1. Lawati HomeDec LG Roadshow dari 29 April hingga 2 Mei di Pusat Konvensyen KLCC.
 2. Snap gambar TV LG OLED C1 .
 3. Siarkan foto dalam  bahagian “Komen” posting ini dan masukkan hashtag #LGOLED48C1 & tag 3 kawan anda.
 4. Pemenang akan dipilih secara rawak.

Jadi anda sudah tahu bagaimana cara untuk menang, apa yang anda tunggu lagi? Kosongkan jadual anda, simpan tarikh di kalendar anda dan lawati gerai LG di pameran HomeDec jika anda ingin membawa pulang jenama baru LG 4K OLED C1 TV.

Nikmati pengalaman permainan sinematik yang sebenar dengan LG OLED C1 TV  di pameran HomeDec di KLCC  dari 29 April hingga 2 Mei, 10 PAGI hingga 8 malam.

Pemain juga dijemput dan digalakkan untuk membawa bersama permainan serta konsol mereka sendiri untuk merasai pengalaman yang sempurna dengan LG 4K OLED C1 TV.

Tags:

1 Comment

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!