Pengguna Iphone Dan Ipad Boleh Stream Permainan Video Xbox Dengan Update Terbaru - Verst E-Com

Type to search

E-Com Apps

Pengguna Iphone Dan Ipad Boleh Stream Permainan Video Xbox Dengan Update Terbaru

Share

Microsoft sedang menguji aplikasi Xbox versi baru yang akan membolehkan pengguna Xbox bermain dari iPhone dan iPad mereka menggunakan fungsi streaming.

Pilihan streaming Xbox berbeza dengan perkhidmatan xCloud dari Microsoft. xCloud membolehkan permainan dari pelayan Microsoft, sementara pilihan streaming Xbox memerlukan pengguna menyambungkan iPhone mereka ke konsol Xbox mereka.

Menurut The Verge, pilihan streaming Xbox baru adalah serupa dengan aplikasi PS4 Remote Play app yang ditawarkan oleh Sony di iPhone dan iPad. Ia membolehkan pengguna memainkan permainan PS4 mereka melalui WiFi pada peranti Apple.

Bagi xCloud, Microsoft melakukan kelebihan pada iPhone dan iPad setelah perubahan dasar App Store baru-baru ini, dengan memperkenalkan xCloud pada peranti Apple, ia akan memerlukan Microsoft untuk memuat naik setiap permainan individu ke App Store Apple untuk tujuan peninjauan.

Microsoft mengatakan bahawa ini adalah “pengalaman buruk bagi pelanggan” yang ingin masuk secara langsung ke permainan dari katalog kerana perlu memuat turun aplikasi untuk dimainkan permainan individu dari cloud.

Project xCloud dilancarkan pada 15 September sebagai Xbox Game Pass Ultimate dan hanya tersedia pada peranti Android.

Sumber

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!