Penghantaran Tanpa Sentuh Pos Malaysia - E-Com );

Type to search

E-Com Review

Penghantaran Tanpa Sentuh Pos Malaysia

Share

Pos Malaysia baru-baru ini melancarkan sistem tanpa sentuh baru yang telah didatangkan sekali dengan penghantaran Pos Laju. Menurut syarikat itu, pelanggan tidak lagi perlu memberikan kad pengenalan atau tandatangan mereka semasa menerima bungkusan mereka.

Tanpa sentuh

Melalui sistem yang baru dilaksanakan ini, penerima diberi kod pengesahan 6 digit yang melalui pakej masing-masing. Kod akan dihantar oleh Pos Malaysia melalui SMS pada hari penghantaran, yang boleh digunakan oleh pelanggan untuk mengesahkan secara lisan identiti mereka dengan penghantar bungkusan setelah mereka tiba di lokasi.

Ini membolehkan semua penghantaran Pos Laju dibuat tanpa sentuh atau tanpa sebarang pertembungan fizikal, memastikan keselamatan pelanggan dan kakitangan – terutamanya dengan keadaan semasa dan proses membendung penularan Covid-19. Penghantar bungkusan juga boleh diarah untuk meninggalkan bungkusan di pintu masuk rumah penerima atau pejabat penerima setelah kod disahkan, yang kemudian akan diambil setelah keberangkatan penghantar.

Dengan sistem penghantaran tanpa sentuh yang baru ini, pastikan nombor telefon bimbit yang diberikan kepada pengirim anda ialah nombor terkini dan betul. Ini akan memastikan bahawa anda akan menerima kod pengesahan 6 digit yang diperlukan semasa bungkusan anda dihantar untuk penghantaran.

Sumber
Tags:
Fiq Mukri

Bermula dengan rekaan grafik sebelum memasuki dunia penulisan teknologi pengguna. Minat pada perkakasan PC, sistem permainan video, streaming, kucing, pelancongan dan NATURE HUNTING.

  • 1

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!