Rasmi, Font Twitter Berwajah Baru );

Type to search

Apps E-Com

Rasmi, Font Twitter Berwajah Baru

Share
font twitter

Twitter melancarkan font Chirp, yang bermaksud bahawa scrolling harian pengguna mungkin kelihatan sedikit berbeza.

Akaun rasmi Twitter menyiarkan kenyataan perubahan tersebut pada semalam. Saya secara peribadi melihat font baru di web dan aplikasi android, apabila sudah dikemas kini.

BACA: Twitter Kini Hadir Dengan Fungsi Muat Naik Gambar Dalam 4K

Twitter memperincikan font Chirp sebagai salah satu penyegaran jenama yang lebih luas yang dilancarkan pada bulan Januari.

“Chirp mencapai keseimbangan antara tidak kemas dan tajam untuk memperkuat keseronokan dan rasa tidak hormat Tweet, tetapi juga dapat membawa berat keseriusan ketika diperlukan,” kata Twitter dalam catatan blognya .

Pada masa itu, Twitter menggunakannya dalam hal-hal seperti bahan promosi dan grafik, tetapi bukan font yang anda lihat di suapan atau ketika menavigasi aplikasi.

Pengarah Kreatif Twitter, Derrit DeRouen, mengatakan pada bulan Januari bahawa itu adalah “keinginan peribadinya” untuk menjadikan Chirp sebagai jenis huruf untuk produk Twitter dalam topik mengenai fon baru.

Fon bukan satu-satunya perubahan visual yang diperkenalkan pada hari Rabu. “Kami telah mengemas kini warna kami menjadi kontras tinggi dan lebih kurang biru – perubahan yang dibuat untuk menarik perhatian pada foto dan video yang anda buat dan kongsi,” kata Twitter dalam utas yang disiarkan oleh akaun reka bentuknya .

Syarikat itu berjanji untuk melancarkan warna baru dalam waktu terdekat, walaupun tidak jelas maksudnya.

[Sumber: Twitter]

 

Tags:
Farhana Syahirah

Gemar berkongsi cerita, hidden knowledge, dan sisi menarik kepada pembaca.

  • 1

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!