TikTok Berjaya Dapatkan CEO Disney - Verst E-Com );

Type to search

E-Com Review

TikTok Berjaya Dapatkan CEO Disney

Avatar
Share

Kevin Mayer kini meninggalkan jawatannya sebagai ketua streaming Disney untuk menjadi Ketua Pegawai Eksekutif aplikasi video pendek TikTok dimana juga akan menjadi COO pemilik TikTok, ByteDance.

“Kevin telah memberi kesan luar biasa pada syarikat kami selama bertahun-tahun, terbaru sebagai ketua perniagaan langsung ke pengguna kami,” kata CEO Disney Bob Chapek dalam satu kenyataan.

Di ByteDance, Mayer akan bertanggung jawab untuk “mendorong pengembangan global ByteDance, serta mengawasi fungsi korporat termasuk pengembangan korporat, penjualan, pemasaran, urusan awam, keamanan, penyederhanaan, dan hukum,” menurut siaran pers ByteDance.

“Dalam peranannya sebagai COO, Kevin akan memimpin bahagian muzik, permainan, Helo, perniagaan baru, dan akan berfungsi sebagai CEO TikTok, memimpin platform yang berkembang pesat ketika terus membangunkan komuniti global pencipta, pengguna, dan jenama.” Dia bermula di ByteDance pada 1 Jun.

Pencapaian terbesar Mayer di Disney adalah menerajui pengembangan Disney Plus, perkhidmatan streaming syarikat yang dilancarkan pada bulan November. Setakat ini, perkhidmatan telah menjangkau 50 juta pelanggan.

Peranan Mayer di Disney akan diambil alih oleh Rebecca Campbell, yang telah dilantik sebagai ketua usaha langsung-ke-pengguna Disney.

Sumber: The Verge
Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!