Twitter Kini Mengeluarkan Amaran Berkenaan 'Tweet' Yang Tidak Tepat Verst Apps );

Type to search

Apps E-Com

Twitter Kini Mengeluarkan Amaran Berkenaan ‘Tweet’ Yang Tidak Tepat

Share
Twitter

Bagi mengelakkan isu berita palsu atau maklumat yang tidak tepat, Twitter akan memberi peringatan kepada pengguna untuk menyemak dahulu kesahihan maklumat sebelum RT.

Twitter kini lebih agresif terhadap berita palsu dan kandungan yang mengelirukan. Semasa pilihan raya A.S. baru-baru ini, rangkaian sosial memperkenalkan beberapa label baru untuk tweet dengan kandungan yang mengelirukan dan juga amaran bagi mereka yang mencuba tweet berlabel ini.

Kini pengguna juga akan melihat amaran apabila mereka menyukai tweet yang dilabelkan sebagai maklumat palsu atau mengelirukan.

Makluman untuk tweet yang dilabelkan sebagai palsu atau mengelirukan akan berfungsi dengan cara yang serupa. Setelah pengguna menekan butang suka pada tweet berlabel, rangkaian sosial akan menunjukkan amaran yang menjelaskan mengapa tweet itu dianggap tidak benar.

Sumber
Tags:
Fiq Mukri

Bermula dengan rekaan grafik sebelum memasuki dunia penulisan teknologi pengguna. Minat pada perkakasan PC, sistem permainan video, streaming, kucing, pelancongan dan NATURE HUNTING.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up
error: Content is protected !!