Update Terbaru WhatsApp Akan Disampai Melalui Paparan Story Mereka

Type to search

Apps E-Com

Update Terbaru WhatsApp Akan Disampai Melalui Paparan Story Mereka

Share

Pagi ini kecoh apabila update terbaru WhatsApp membuat ‘story‘ di mana mereka akan memaparkan segala maklumat atau informasi melalui jaringan tersebut.

Malah ada juga yang membuat spekulasi bahawa ianya merupakan taktik para scammer tetapi ia dibidas kembali dengan kenyataan yang sebenar.

Namun perkara tersebut dilakukan oleh pihak WhatsApp sendiri untuk mengelakkan ramai orang tertipu dan mendapatkan maklumat dari seumber yang betul.

Mungkin ramai yang masih risau dengan privasi maklumat mereka kerana terlalu banyak informsi yang tidak benar dan palsu disebarkan.

Melalui paparan ‘story‘ mereka, WhatsApp akan memberi tahu para pengguna mengenai segala update dan feature terbaru mereka.

Selain itu tiada pembocoran maklumat atau gangguan privasi akan terjadi kerana mereka masih menjaga privasi para pengguna.

Kita sebagai pengguna perlulah lebih bijak tangani segala berita palsu dan banyakkan membaca dari seumber yang betul agar tidak mudah goyah. Malah boleh membetulkan keadaan apatah lgi dengan suasana pandemik sekarang.

[Sumber: Kompas]

Baca juga: ‘Chat History’ WhatsApp kini boleh dibawa ke aplikasi Telegram.

Tags:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!