Cara Menjaga Kucing Yang Mengalami Cacat Penglihatan Verst Haimeow );

Type to search

Cara Menjaga Kucing Yang Mengalami Cacat Penglihatan

Haimeow Cattiviti Kesihatan

Cara Menjaga Kucing Yang Mengalami Cacat Penglihatan

Share

Siapa yang tidak sedih seandainya kucing kesayangan kita buta atau ada kucing yang buta berhampiran kita tapi kurangnya pendedahan mengenai cara penjagaanya.

Kami akan memberi tahu cara yang sesuai dan elok untuk anda pencinta kucing di luar sana.

Kucing, Mata, Menjadi Diffrend, Anders

Pertama sekali, anda perlulah memindahkan dan mengurang perabot rumah yang tajam dan merbahaya. Fitrah seekor kucing mereka gemar mengembara dan meneroka kawasan baru.

Tetapi tetapkan tempat makan, minum dan tempat mereka membuang najis. Walaupun mereka buta, tetapi tdak bermaksud deria bau mereka tidak kuat.

Setersunya, untuk membuat mereka sentiasa peka dengan keadaan dan boleh bermain tanpa risau, belikan mereka mainan yang berbunyi ataupun bola loceng. Mereka pasti menyukainya kerana anda sentiasa ada dengan mereka.

Akan tetapi jika anda ingin bermain dengan mereka, pastikan mengunakan bunyi yang sederhana dan tidak terlalu kuat kerana dikhuaitiri boleh mengejutkan mereka.

Jaga keselamatan mereka dan jangan biarkan mereka keluar sendirian kerana mereka tidak boleh nampak dan hanya mengharapakan deria bunyi dan bau.

Pastikan anda ada sentiasa dan pantau pergerakan mereka apabila anda ingin keluar bermain bersama mereka dan pastikan kawasan itu selamat.

Kucing, Buta, Mabuk, Putih, Abu Abu

Ianya tidaklah sesukar yang anda rasa tetapi ia sebuah tanggungjawab yang besar di mana mereka kehilangan satu anugerah dan andalah yang akan menjadi pendorong serta penyelamat mereka.

Sumber: Battlecatonline.com

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!