Ketahui Sebab Kenapa Kucing Suka Mengurut Verst Haimeow );

Type to search

Ketahui Sebab Kenapa Kucing Suka Mengurut

Haimeow Cattiviti

Ketahui Sebab Kenapa Kucing Suka Mengurut

Share

Pasti ramai yang tertanya kenapa kucing kesayangan kita suka sangat mengurut kaki kita bila kita sedang bersenang dan berehat. Perlakukan mereka amatlah semula jadi atau senang kata secara tiba-tiba tanpa disuruh.

Kucing kesayangan anda semua akan datang ke kaki atau badan anda dan mengurutnya mengguanakan kaki depan mereka dan menginjak secara teratur dan baik. Perlakuan tersebut sangat menarik kerana kita akan merasa sedap dan tidak sakit walaupun kuku mereka ketika itu tajam.

shallow focus photography of brown tabby cat

Mungkin dengan melakukan perbuatan tersebut, kita dan kucing kesayangan kita dapat menjalin hubungan yang lebih erat dan harmoni. Ini juga tanda mereka amat mempercayai kita dan ingin membalas budi.

Namun secara saintifiknya, perlakukan tersebut adalah kerana ketika mereka masih bayi dan kecil, naluri semula jadi mereka menginjak perut ibu mereka kerana ingin mengeluarkan susu.

Kucing, Minum Susu, Cat Wajah, Cat Mata

Tindakan tersebut adalah normal bagi mereka dan apabila sudah besar perlakukan tersebut adalah kerana mereka selesa dengan kita dan mengingati waktu kecil mereka.

Sumber: Medicaveterina, MOHDZARIN

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!