Kucing Pura-pura Tak Suka Baby Baru, Lepas Tu Kantoi Menyelinap Tidur Atas Katil Bersama );

Type to search

Haimeow Cerita

Kucing Pura-pura Tak Suka Baby Baru, Lepas Tu Kantoi Menyelinap Tidur Atas Katil Bersama

Share
Kucing

Seekor kucing ‘kantoi’ tidur bersama ‘adik’ barunya yang ia pura-pura tidak suka ketika awal pertemuan.

Sunny, seekor kucing oren, menghabiskan hampir separuh hidupnya di pusat perlindungan, menunggu untuk keluarga yang sudi memberinya ‘forever home’.

Apabila keluarga Shannon Richardson membuat keputusan untuk mengambilnya dari pusat perlindungan itu, Sunny adalah kucing yang paling bahagia dengan kehidupan barunya dan amat gembira dengan kasih sayang diberikan oleh keluarga barunya itu.

“Kami mengambilnya dari pusat perlindungan lima tahun yang lalu, ketika usianya 8 tahun,” kata Shannon kepada The Dodo. “Ia menghabiskan enam tahun hidupnya mencari rumah baru dan apabila kami bertemu dengannya, kami serta merta terus memilihnya!”

Sunny begitu gembira hidup dengan keluarga barunya itu sehinggalah pada satu hari mereka membawa pulang seorang bayi. Sunny kelihatan tidak begitu berkenan dengan kehadiran ‘adik’ barunya itu yang bernama Hazel.

 

[Foto: Shannon Richardson/The Dodo]

“Ketika kami pertama kali membawa Hazel pulang, dia tidak begitu peduli tentangnya. Ia menghidunya, lalu berlalu pergi dan makan,” katanya

Menurut Shannon lagi Selang beberapa bulan selepas itu, Sunny masih tidak begitu peduli akan adiknya itu sehinggalah mereka melihat rakaman kamera bayi yang dipasang di katil Hazel.

Pada satu malam, selepas mereka menidurkan Hazel, Sunny masuk ke dalam biliknya dan melompat ke atas katilnya lalu tidur di sebelahnya.

[Foto: Shannon Richardson/The Dodo]

“Ia tidur di sana selama empat jam sebelum suami saya menyedari bahawa dia tidak tidur dengan kami!” jelas Shannon.

Shannon berkata, Sunny kini sudah semakin terbuka menunjukkan kasih sayangnya terhadap adiknya itu. Ia akan berada di sisi Hazel setiap kali dia menangis dan baring bersamanya.

[Foto: Shannon Richardson/The Dodo]

Tags:

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

error: Content is protected !!