Umur Ideal Si Bulus Bunting Verst Haimeow );

Type to search

Umur Ideal Si Bulus Bunting

Haimeow Kesihatan

Umur Ideal Si Bulus Bunting

Share

Mesti korang stress kan anak bulus korang tiba-tiba saja bunting. Tapi jangan risau, kebiasaannya, kucing akan mencapai umur yang matang seawal 4 bulan hingga ke 12 bulan.

Walaupun seawal 4 bulan si bulus sudah mencapai kematangan secara fizikal, namun si bulus masih lagi seperti anak kecil secara emosinya. Jadi, macam mana nak tahu umur ideal untuk si bulus korang bunting? Jom scroll di bawah.

Umur ideal untuk si bulus korang nak bunting adalah subjektif. Tetapi korang boleh tetapkan sendiri umur yang sesuai untuk nak ada lagi anak bulus. Selalunya, genap umur si bulus setahun atau dua tahun, pemilik kucing akan mencari pasangan untuk si bulus mereka mengawan.

Ada sesetengah pemilik yang sanggup mencari baka kucing yang terbaik untuk si bulus mereka. Namun, ada juga yang tidak kisah – asal si bulus happy dapat pilih sendiri pasangan mereka.

Tags:
Farhana Syahirah

Kaki ulat buku dan digital serta suka memberi "hidden knowledge" kepada pembaca. Gemar berkongsi cerita dan sisi menarik positif yang mungkin boleh dijadikan sumber evergreen sepanjang masa.

  • 1

You Might also Like

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll Up
error: Content is protected !!