Nak Servis Kereta Tapi Takut 'Diketuk', Ini 5 TIP Pilih Pusat Servis Menurut Pakar Automotif - Verst Adamedia );

Type to search

Adamedia Lifestyle Pilihan Editor

Nak Servis Kereta Tapi Takut ‘Diketuk’, Ini 5 TIP Pilih Pusat Servis Menurut Pakar Automotif

Avatar
Share
Pusat servis

“Kata abang mekanik pusat servis, itu dah rosak, ini perlu ditukar, barang ini sudah tidak berfungsi, bla bla dan sebagainya. Ada segelintir yang mengambil kesempatan menjual barang yang dikatakan “ori” tapi sebaliknya. Tapi ini semua lumrah bergelar seorang pemilik kenderaan”


Pusat servis

Ramai pemilik tidak memahami kepentingan memeriksa kenderaan mereka secara konsisten dan memilih pusat servis yang menawarkan khidmat penyelenggaraan berkualiti serta berkebolehan.

Dengan melakukan servis secara berkala, anda mungkin akan melihat banyak manfaat antaranya peningkatan kecekapan bahan bakar, pengendalian kenderaan yang lebih efisien, fungsi brek lebih baik, kelancaran pergerakan enjin dan sebagainya.

Pemeriksaan menyeluruh terhadap enjin kereta cukup penting bagi mengesan sebarang kebocoran tersembunyi.

Lebih menyedihkan, bila si pemilik tiada pengalaman dan baru berjinak pegang stereng. Hal ini juga sering berlaku kepada kaum wanita yang kurang arif tentang perihal kereta yang digunakan selama ini.

Pusat servis
Kebanyakan kaum wanita kurang arif mengenai servis & selenggaraan

Kelemahan itu sering dijadikan ‘kelebihan’ buat segelintir pusat servis kenderaan yang tidak bertanggungjawab untuk meletakkan harga tinggi yang tidak relevan serta menekan si pemilik untuk menukar kompenan yang tidak sepatutnya ditukar.

Kata abang mekanik, itu dah rosak, ini perlu ditukar, barang ini sudah tidak berfungsi, bla bla dan sebagainya. Terdapat juga yang mengambil kesempatan menjual barang yang dikatakan “ori” tapi sebaliknya. Tapi ini semua lumrah bergelar seorang pemilik kenderaan.

Hanya pahit manis pengalaman itu yang menjadikan seseorang pemilik kereta lebih berhati-hati untuk memilih pusat servis atau bengkel terbaik.

*Vector Auto cukup menitikberatkan penjagaan automotif anda dengan serius dan sentiasa memberikan prestasi terbaik untuk semua jenis kenderaan milik pelanggan yang melakukan penyelenggaran serta servis di sini.

Sensing of problems juga penting dalam mengenal pasti atau inspect masalah sesebuah kenderaan. Vector Auto mempunyai kepakaran dalam ‘menjejaki’ simptom atau mengesan punca masalah pada kereta anda.

Servis

Kebiasaannya, apabila sesebuah kereta sudah tamah tempoh waranti pengilang, mereka pasti mencari pusat servis pakar atau bengkel biasa yang dipercayai untuk hantar servis kereta.

Isu sering timbul dalam kalangan pemilik kereta adalah tentang kepercayaan, ketelusan serta keyakinan untuk berbelanja semasa menghantar servis pengangkutan harian mereka itu.

Pada situasi begini, terdapat kelebihan masing-masing. Sekiranya anda mampu hantar servis kereta di authorized service centre, itu rezeki anda.

Jika anda masih ragu-ragu untuk memilih, alangkah lebih baik cari dan survey untuk memilih bengkel biasa mahupun pakar automotif spesifik mengikut jenis kereta.

Pusat servis
Vector Auto - Hab servis luas & lengkap
Pusat servis
Pengetahuan & kepakaran teknikal yang khusus
Pusat servis
Japanese Luxury, Continental, Local Car Specialist

Hubungi Vector Auto terus melalui Whatsapp atau telefon bimbit

Klik https://wa.link/4iefro untuk temujanji sekarang!!
Klik https://wa.link/4iefro untuk temujanji sekarang!!
Klik https://wa.link/4iefro untuk temujanji sekarang!!


Pusat servis
Vector Auto - Segambut, Kuala Lumpur

Cumanya, cabaran mencari pusat servis atau bengkel kereta yang boleh diharap dan jujur sentiasa menjadi igauan ramai pemilik kenderaan.

Bagi penulis sendiri, pengalaman pemilikan dan selepas jualan (after sales) merupakan perkara paling penting kalau anda ingin membeli kenderaan.

Selepas itu, pilihan pusat servis kereta juga perlu diberi keutamaan. Untuk tukar itu ini tanpa ‘diketuk’ dan ditipu merupakan cabaran.

*Menurut Encik Romi Halid selaku pemilik Vector Auto, sesebuah pusat servis kereta atau bengkel penyelenggaraan perlu mempunyai stok spare parts yang tiptop dan tersedia, ruang servis luas dengan kemudahan yang selesa kepada pelanggan serta faktor jarak bengkel dari rumah perlulah ideal.

Pusat servis
Pengalaman lebih 15 tahun dalam industri automotif serta penyelenggaraan kenderaan

Selain itu, bukan sahaja pemilik diberikan alat ganti yang tulen, tetapi service center yang bertanggungjawab akan memberikan jaminan dan waranti untuk alat ganti serta kerja pemasangan.

*Sebagai pakar dalam Luxury Japanese & Continental Car, Vector Auto menawarkan penjagaan automotif kenderaan semua jenis kenderaan baik tempatan mahupun import, tentunya dengan mutu servis berkualiti, penggunaan alat ganti yang original serta perkhidmatan selepas jualan yang cukup baik.

Perkhidmatan Vector Auto tersedia untuk pelanggan sekitar Lembah Klang, Kuala Lumpur, Selangor dan seluruh Malaysia amnya.

Tambah Romi, Vector Auto mempunyai pelanggan yang khusus menghantar kenderaan mereka dari Terengganu untuk diselenggara dan pembaikan.

Ini semua hasil daripada kerja teliti dan bermutu setiap daripada staff mereka. Kepercayaan yang pelanggan kongsikan adalah bukti keunggulan servis ditawarkan Vector Auto ini.

Berkongsi kepada media, Encik Romi menyatakan bahawa pada masa kini ramai pelanggan semakin bijak dan menghargai usaha pengusaha servis kereta yang jujur, bertimbang rasa, tidak mengambil kesempatan serta pandai menjaga hati customer.

Pusat servis
Ruang menunggu selesa buat pelanggan
Pusat servis
Hab servis yang lengkap & meyakinkan
Pusat servis
Vector Auto - Japanese, Continental & Local Car Specialist

Berikut 5 panduan memilih pusat servis/bengkel kereta yang bertauliah dan dipercayai;

 1. Semak latarbelakang, periksa laman web/media sosial & buat lawatan. Usah percaya bulat-bulat cadangan mahupun review dari mana-mana sumber. Zaman dah maju, era digital, semuanya di hujung jari (jangan lupa LIKE FB Vector Auto).
 2. Hab servis yang lengkap & meyakinkan. Menerima semua jenis kenderaan tanpa mengira jenama, komponen serta spare parts yang ready stock.
 3. Ruang servis luas dan kemudahan untuk pelanggan demi keselesaan semasa menunggu.
 4. Kakitangan atau mekanik yang ringan mulut untuk bercerita apa punca masalah serta sudi memberi khidmat konsultasi.
 5. Hasil kerja berkualiti dan memuaskan, menggunakan alat ganti original serta sentiasa bersikap jujur dan adil bab harga.
Pusat servis
Kereta tempatan juga boleh diservis di Vector Auto (Gambar hiasan/Proton)

Kelebihan servis kereta anda di Vector Auto, Segambut

 • Servis mesra & cepat
 • Harga dijamin berpatutan
 • Pusat servis 100% anak tempatan & bumiputera
 • Pengalaman lebih 15 tahun dalam industri automotif serta penyelenggaraan kenderaan
 • Servis & pembaikan kereta jenama tempatan
 • Pakar bagi jenama kenderaan Japanese & Continental
Pusat servis
Review pelanggan

MENARIKKK!!  Sekarang ini Vector Auto menyediakan PROMOSI ISTIMEWA bagi pembaca dan pengikut Verst sepanjang Disember ini. Dapatkan;

 • 30 MATA PEMERIKSAAN (POINT CHECKING)
 • GANTIAN OIL FILTER PERCUMA SEMASA SERVIS
 • SANITASI PERCUMA UNTUK KERETA YANG DIHANTAR SERVIS

*KESEMUANYA PERCUMA KHUSUS UNTUK 10 PEMBACA TERAWAL YANG MENGHANTAR KERETA UNTUK DISERVIS DI SINI

Klik https://wa.link/4iefro untuk temujanji sekarang!!

Klik https://wa.link/4iefro untuk temujanji sekarang!!

Klik https://wa.link/4iefro untuk temujanji sekarang!!


Pusat servis
VECTOR AUTO - JAPANESE, CONTINENTAL & LOCAL CAR SPECIALIST

Vector Auto – Specialized in Continental, Luxury Japanese & Local Car  

 • Alamat: No. 154B, Jalan Segambut, 51200 Kuala Lumpur
 • Walk-In: Lokasi WAZE – VECTOR AUTO
 • Waktu Operasi: Isnin – Sabtu (9.00 pagi hingga 6.00 ptg)
 • Facebook: Vector Auto
 • Website: Vectorauto.com.my
 • Email: [email protected]
 • Telefon/Whatsapp: 012-288 8903
Tags:

You Might also Like

2 Comments

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Scroll Up
error: Content is protected !!